• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2022

08:17

ZATEGNITE TELO NEVIDLJIVOM GIMNASTIKOM! Top figura za tri nedelje

Ljubav

ZATEGNITE TELO NEVIDLJIVOM GIMNASTIKOM! Top figura za tri nedelje

Podeli vest

Hteli biste da zategnete telo, skinete višak kilograma i poboljšate kondiciju, a pritom vam se ne ide u teretanu - e onda je nevidljiva gimnastika pravo rešenje za vas

Pukovnik i doktor Vorobjov osamdesetih godina prošlog veka smislio je šestominutnu vojničku gimnastiku, koja je dva puta nagrađena od strane stručnjaka zbog neverovatnih rezultata koji se postižu, a pritom ne izaziva nijedan neželjeni efekat.

Ovaj sistem vežbi zove se još i nevidljiva gimnastika, jer traje vrlo kratko i gotovo se i ne primećuje da išta radite, a odličan je izbor za osobe koje veći deo dana provode sedeći. Za gojazne ljude ovo je sjajan način da otpočnu fizičku aktivnost, jer ne izaziva stres ni opterećenje za srce.

Vežbe traju šest minuta, ali za najbolji efekat treba ih raditi svakog sata. U pitanju je osam lakih vežbi koje se mogu izvesti sedeći, stojeći, pred televizorom - bilo kada i bilo gde.

Već drugog ili trećeg dana svi mišići počinju da bole, što znači da ste vežbe radili pravilno i dovoljno. Kad prođu tri nedelje od početka svakodnevnog izvođenja vežbi, ova gimnastika će vam preći u naviku i svakim danom ćete se osećati, ali i izgledati mnogo bolje.

Foto: Shutterstock

Vežbanje

Ovako izgleda mini-trening:

1. Podizanje peta (dok sedite izdižite stopala na prste. Ovo je sjajna vežba za listove. Uradite 40 ponavljanja)

2. Podizanje prstiju (pete su na podu, 40 puta podignite ostatak stopala)
3. Stezanje zadnjice (50 puta stegnite mišiće gluteusa)

4. Stezanje trbušnjaka (udišite na nos, izdišite na usta i dok izdišete, uvucite stomak. Ponovite 20 puta)

5. Leđni mišići (raširite ramena, ispravite leđa i povucite ramena unazad, a lopatice približite jednu ka drugoj. Ponovite 20 puta)

6. Stežite i opuštajte pesnice (ponovite 50 puta, ovo je idealna vežba za za cele ruke)
7. Okrenite glavu u stranu (veoma polako i pažljivo okrećite glavu udesno i ulevo naizmenično, tako da položaj obrazuje ugao od 90 stepeni. Ponovite 20 puta)

8. Izbacite bradu (gurajte bradu i donju vilicu ka napred, tako da donja usna prelazi preko gornje. Ovo je vežba kojom se možete rešiti podbratka)

KOCKA: 

Dobre strane nevidljive gimnastike:
* aktivira sve mišićne grupe
* poboljšava rad unutrašnjih organa
* stimuliše cirkulaciju
* poboljšava rad limfe
* ubrzava metabolizam
* podstiče sagorevanje masti


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija