• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2022

12:39

TOPLA ČOKOLADA! Zdrava kad se jede, bolja kad se pije

Ljubav

TOPLA ČOKOLADA! Zdrava kad se jede, bolja kad se pije

Podeli vest

Ako želite da ojačate zdravlje i sačuvate dobro raspoloženje, priuštite sebi šolju tople čokolade u toku dana, savetuju stručnjaci. Ovaj čokoladni napitak odlično utiče na organizam

Jača mozak

Nedavne naučne studije pokazale su da topla čokolada dobro deluje na rad mozga. Flavonoidi iz čokolade utiču na prokrvljenost mozga i dotok kiseonika, odnosno poboljšavaju cirkulaciju. Tako drže i krvni pritisak pod kontrolom.

Sadrži više antioksidanasa

Istraživači sa američkog Univerziteta Kornel zaključili su da topla čokolada sadrži više antioksidanasa od zelenog čaja i vina. Štaviše, topla čokolada sadrži više antioksidanasa od "obične" table čokolade, pošto se oni više oslobađaju na jačoj temperaturi.

Topla čokolada s nanom

Sastojci:

osam čokoladnih bombona
dve šolje mleka
četiri kapi ekstrakta od nane

Pomešajte čokoladne bombone sa toplim mlekom i tako napravite toplu čokoladu. Sklonite sa ringle, sipajte u šolje i dodajte po dve kapi ekstrakta od mente i poslužite.

Podiže raspoloženje

Čokolada je poznata kao "podizač" raspoloženja. Kad je u tečnom stanju, lučenje endorfina, hormona sreće, mnogo je brže. Zato je bolji izbor za predah kad ste pod stresom ili ako ste depresivni. Negativna strana tople čokolade jeste što sadrži šećer, koji nikako nije dobar za zdravlje. Zato bi trebalo da pijete toplu čokoladu bez šećera, tako da maksimalno iskoristite svojstva tog napitka.

Foto: Shutterstock

Topla čokolada

Pomaže u skidanju kilograma

Ukoliko želite da skinete neki kilogram, verovali ili ne, topla čokolada može da vam pomogne u tome. Ako se napravi sa malo šećera, što joj je gotovo jedina mana, posle nje će vam se smanjiti želja za visokokaloričnim namirnicama poput krofni, testa i kolača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija