• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.01.2022

20:18

OVO NIKAKO NE SMETE BACATI U SUDOPERU! Može dovesti do OGROMNOG PROBLEMA!

Ljubav

OVO NIKAKO NE SMETE BACATI U SUDOPERU! Može dovesti do OGROMNOG PROBLEMA!

Podeli vest

Mnogi ljudi instinktivno bacaju u sudoperu sav otpad koji je nastao tokom pripreme hrane, međutim, ovo je velika greška. Na ovaj način je lako doći do začepljenja

Treba da povedemo računa jer određene namirnice mogu izazvati oštećenje cevi ili zapušenje odvoda.

Jedna od takvih je mast koja je vrlo štetna za cevi, ali i za okolinu.

Najbolja opcija je da je bacite u kantu za smeće jer  je mast sklona stvrdnjavanju i može dovesti do začepljenja cevi.

Foto: pexels.com

Soc od kafe dovodi do začepljenja

Još jedna namirnica koja taloženjem dovodi do zapušenja odvodnih cevi jeste kafa. Poznato je da svi peremo šoljice od kafe u sudoperi, ali treba da pripazimo da to ne radimo prečesto jer će se cevi zapuštiti, a to je veliki problem.

Ostaci hrane kao što su sitne kosti ili koščice od voća nikako ne smete bacati u odvod.

Koske mogu probušiti cevi, pa je svakako bolje da u sudoperu postavite mrežicu za odvod koja će zadržati ostatke hrane i sprečiti ih da dođu do cevi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija