• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

05.02.2022

15:32

NE IGNORIŠITE OVAJ SIMPTOM! Doktori su rekli da ima zapušene MLEČNE KANALE, a onda je PREMINULA!

Ljubav

NE IGNORIŠITE OVAJ SIMPTOM! Doktori su rekli da ima zapušene MLEČNE KANALE, a onda je PREMINULA!

Podeli vest

Sofi (26) je napipala kvrgu u grudima, a pogrešna dijagnoza je dovela do smrti jednog mladog života.

Samohrana majka Sofi Kolins (26) iz Mejdstona je preminula 19. januara, samo 13 meseci nakon što joj je dijagnostikovan rak dojke, kada je bila trudna sa svojom drugom bebom.

Ona je provela poslednje mesece upozoravajući druge mlade žene, da rak dojke može da se dogodi i njima. 

Slomljenog srca, njen brat Metju nastavlja njenu misiju, takođe šireći svest o bolesti. 

Sofi je u septembru 2020. godine, tokom kupanja, primetila kvrgu na vrhu njene leve dojke.

- Pričala je sa mnom i mamom oko toga i oboje smo je savetovali da poseti lekara. Međutim, pošto je bila toliko mlada, ali i zato što je bila u 10. nedelji trudnoće sa drugom ćerkom, doktor je otpisao mogućnost nečeg ozbiljnog, smatrajući da je u pitanju samo začepljenje mlečnih kanala. Rečeno joj je samo da masira taj deo toplom vodom - priča Metju.

Ali kada je kvrga porasla, Sofi je insistirala na drugom mišljenju i tada su je uputili na specijalistu za rak dojke

Foto: Shutterstock

pregled dojki

Ovo je na kraju dovelo do strašne dijagnoze, najagresivnijeg oblika raka. 

U januaru 2021. godine su uklonili Sofinu levu dojku, a biopsija je pokazala da su još minimum 14 limfnih čvorova kancerogeni.

Metju kaže: "Krajem marta 2021. godine, kada je skoro bila pred kraj trudnoće, počela je sa prvim krugom hemoterapije, pošto su je prethodno uveravali da to neće naškoditi bebi. Porodila se 14. aprila 2021. godine i dobila devojčicu Dilajlu. Nekoliko dana kasnije, doktori su uradili skener, kako bi videli da li se rak proširio i otkrili da je tumor zahvatio koštanu srž. Tada joj je rečeno i da je rak neizlečiv."

Sofi je počela da objavljuje svoje iskustvo putem društvenih mreža, inicijalno želeći da obavesti porodicu i prijatelje o svom stanju, ali poruke su stigle i mnogo dalje. Dobijala je mejlove i od potpunih stranaca, uključujući uplašene mlade žene, koje su nalazile kvrge u grudima.

Veoma je važno da ne ignorišete simptome raka, kao i da se redovno kontrolišete, naročito ukoliko primetite neke promene na grudima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija