• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.02.2022

17:49

Zašto treba jesti BELI LUK na prazan želudac?

Ljubav

Zašto treba jesti BELI LUK na prazan želudac?

Podeli vest

Beli luk je veoma koristan za zdravlje. Koristi se u lečenju, a studije pokazuju da najveću moć ima kada se konzumira ujutro i na prazan stomak, kada se ponaša kao jak i efikasan prirodni antibiotik

Glavni razlog zbog kojeg beli luk treba jesti ujutro na prazan želudac je taj što su tada bakterije podložnije uticaju i ne mogu da se brane od njegove efikasnosti. Beli luk ublažava simptome hipertezije, sprečava srčane probleme i stimuliše pravilno funkcionisanje jetre i bešike. Osim toga, veoma je efikasan u lečenju stomačnih problema kao što je dijareja.

Foto: Shutterstock

Beli luk

Beli luk stimuliše pravilno varenje i povećava apetit. Ako ga konzumirate na prazan stomak, on je takođe veoma efikasan lek i za nervne probleme. Pomoćiće vam da kontrolišete stres, i na taj način će zaustaviti proizvodnju želudačne kiseline koju vaše telo proizvodi svaki put kada ste nervozni.

Pre nego što počnete da ga konzumirate na ovaj način, proverite da li je beli luk bezbedan za vas. U slučaju da ste alergični na beli luk, ne trebate ga jesti sirovog.  Ako primetite bilo kakvu reakciju kože posle njegovog konzumiranja, ili ste dobili visoku temperaturu i glavobolju, prestanite sa njegovom upotrebom. Istraživanja su utvrdila da su ljudi koji su uzimali određene lekove imali neželjene efekte kada su koristili i beli luk. To je razlog zbog kojeg se preporućuje da budete veoma oprezni i da obratite pažnju na bilo koju vrstu promene na koži i u organizmu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17