• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

02.03.2022

07:14

UJUTRO JE NAJBOLJE DA POPIJETE OVO! Nutricionista Branka Mirković otkriva kako nastaju MASNE NASLAGE oko STOMAKA, a evo šta je rekla o BELOM LUKU

Printscreen You Tube K1 Televizija

Ljubav

UJUTRO JE NAJBOLJE DA POPIJETE OVO! Nutricionista Branka Mirković otkriva kako nastaju MASNE NASLAGE oko STOMAKA, a evo šta je rekla o BELOM LUKU

Podeli vest

Uvek se pitamo sa čim je najbolje da započnemo dan, a nutricinosta Branka Mirković govorila je za Informer.rs o masnim naslagama, ali i o proklijalom belom luku koji je sve veći hit. Ona je otkrila na koji način možemo da ubrzamo rad organa za varenje

Ako ste se pitali šta treba ujutro prvo da popijete, treba da znate da to nikako nije kafa!

 - Ujutru je najbolje popiti vodu telesne temperature, čaj ili mlaku limunadu. Pre glavnih obroka supe od mesa, čorbe od povrća ili potaže. Odlično je da pre glavnog obroka pojedete salatu. Tako se aktiviraju enzimi I olakšavaju varenje ostatka obroka - otkrila je Branka Mitrović.

Prema novom istraživanju, proklijali beli luk ne treba da bacate jer se pokazalo da je čak zdraviji nego običan. On klija zbog starosti baš kao i krompir, ili zbog velike količine vlage.

Foto: Shutterstock

Beli luk prirodni antibiotik

 - Proklijali beli luk je apsolutni hit, klice su danas u modi u nutricionizmu ali važno je napomenuti da se jede samo proklijali deo. Postoji pokret u ishrani da se jedu proklijali delovi raznog povrća, mahunarki i zitarica. Mala količina proklijalih biljki daje veoma mnogo osnovnih nutritivnih vrednosti povrća i dodatno veću količinu hlorofila koji je neophodan za kiseonik. Veoma ga je jednostavno posaditi. Dovoljno je da stavite donji deo gde je koren u vodu, možete ga držati i u časi, posudi, i za par dana će izrasti klice mladog luka. Jednostavno se uzgajaju I klice raznog povrća, trava, mahunarki a izvanredne su u ishrani. Možete na malo prostora u kućnim uslovima, jednostavno uzgajati razne zdrave klice- objasnila je nutricinostita Miković.

Što se tiče masnih naslaga oko stomaka, uvek smo se pitali zbog čega one nastaju, a sada imamo i objašnjenje.

Foto: Shutterstock

- Masne naslage na stomaku i oko organa stvaraju se unošenjem prevelike količine šećera, uglejenih hidrata, fast i yung fooda. Pogrešno je da se od masne hrane pravi masnoća. Pored estetskog problema, mogu se razviti razne tegobe, jer oko kojih organa je masnoća ti organi su ugroženi. Uglavnom masnoća na i oko stomaka govori o insulinskoj rezistenciji, policisticnim jajnicima, jetrom, pankerasom. Povećanu težinu nazivamo estetskim problemom ali gojaznost je put ka ozbiljnim tegobama - dodala je Branka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija