• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.03.2022

08:23

USNE NAJBRŽE GUBE VLAGU! Kako da kožu čuvate od vetra i hladnoće

Shutterstock

Ljubav

USNE NAJBRŽE GUBE VLAGU! Kako da kožu čuvate od vetra i hladnoće

Podeli vest

Da li vam se dešava da vam koža s jesenjim danima postaje zategnutija, da se peruta ili vas svrbi?

To su prvi znaci da bi trebalo da pojačate zaštitu i hidrataciju i da je pripremite za zimu. Ne dozvolite da vam se pojave crveni pečati ili da koža počne da se ljušti, nego na vreme počnite sa negom.

OPUŠTAJUĆA KUPKA - S obzirom na to da se od vetra i hladnog vazduha koža isušuje, ljušti i dobija crvenu boju, potrebno je da pojačate njenu hidrataciju. Dermatolozi kažu da svaka koža ima različitu toleranciju na hladnoću i da je zbog toga treba pripremiti preparatima prilagođenim određenom tipu. Prvi korak je da koži priuštite opuštajuću kupku. Na vama je da izaberete da li će to biti pena za kupanje, morska so ili eterična ulja.

TUŠIRANJE - Ukoliko ste ustanovili da vam je koža suva, trebalo bi da izbegavate tuširanje vrućom vodom. Vrela voda skida prirodnu vlagu s vaše kože. Zato se tuširajte kratko i ako je moguće jednom dnevno, i to mlakom vodom. Takođe, nemojte često puniti kadu vrelom vodom, jer visoka temperatura u kombinaciji sa hemikalijama stvara suvu kožu.

Foto: Shutterstock

Znaci isušenosti

Obratite pažnju na kožu ispod očiju jer se tu nalazi manje lojnih žlezda i zbog toga se prvi znaci isušivanja nalaze baš tu, objašnjavaju dermatolozi.

NANESITE HIDRATANTNU KREMU - Ako vam se čini da vam je koža zategnuta i osetljiva, vreme je da stavite hidratantnu kremu. Krema koju koristite zimi mora da sadrži više vlage od one koju koristite tokom letnjih dana. Nanesite je dok je koža još vlažna - ovo pomaže da se uklone pečati crvenila i srede oni delovi koji nisu dovoljno hidrirani.

ČUVAJTE USNE - Tokom hladnih dana usne najbrže gube vlagu. Brzo pucaju, pogotovo kad često prelazite jezikom preko njih, pa je zato najbolje da sa sobom uvek nosite labelo ili grožđanu mast.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija