• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

03.04.2022

08:57

12 dana je jela SAMO BANANE! Evo ŠTA joj se desilo sa organizmom! (VIDEO)

Youtube Printscreen/Rawsomehealthy

Ljubav

12 dana je jela SAMO BANANE! Evo ŠTA joj se desilo sa organizmom! (VIDEO)

Podeli vest

Ukoliko volite da jedete banane sigurni smo da će vam iskustvo ove devojke biti zanimljivo.

Većina nas voli banane zbog njihovog ukusa, ali i zbog brojnih zdravstvenih prednosti koje mogu pružiti. Odlične su u smutijima, pečenim proizvodima (kolači sa bananama su nešto posebno) i lep su dodatak vašim palačinkama.

Poznato je da se čak i majmuni bore protiv drugih majmuna, samo zbog banana!

Ne samo da su banane odlične za nivo šećera u krvi, već takođe mogu pomoći u zdravlju probavnog sistema i gubitku težine, ublažiti hipertenziju, održati zdravlje srca i bubrega, ublažiti grčeve povezane sa vežbanjem i još mnogo toga.

Pored toga, mogu da budu odlična i zdrava užina za odrasle i decu, a takođe će vam pomoći da budete siti, kako se ne biste prejedali drugom hranom.

Sa druge strane, zbog visokog nivoa skroba koji se nalazi u svakoj banani, ovo može dovesti do zatvora, ako ih konzumirate previše, zbog čega verovatno ne bi trebalo da uradite isto što i ova devojka, Julija Tarbat.

U 2015. Tarbatova je 12 dana za redom jela samo banane.

Naravno, banane su odličan izvor hranljivih materija. Ali da li su oni sve što je potrebno našem telu? Verovatno ne. Ali Tarbat i dalje nije jela ništa osim banana 12 dana uzastopno.

Međutim, pila je i dosta vode, pazila da se dovoljno odmara i redovno vežbala. Ova vrsta ishrane zapravo ima ime i poznata je kao "mono voće", gde osoba jede samo jednu vrstu voća u određenom vremenskom periodu.

Nakon mono-voćne dijete, Tarbatova je tvrdila da je primetila poboljšanje u svom ukupnom emocionalnom i fizičkom zdravlju, što je prilično neverovatno s obzirom da je bukvalno jela samo banane više od nedelju dana.

Prvo što je rekla da je primetila je poboljšanje varenja i da više ne oseća bolove u stomaku. Takođe je rekla da je počela da se oseća veoma opušteno i bez stresa.

To znači da je mogla da se fokusira na svoje strasti i kreativnost, umesto na okidače stresa.

Osim što je samo primetila ova poboljšanja zdravlja, primetila je i da su neke od njenih prethodnih bolesti takođe počele da nestaju.

Iako to zvuči kao odlična dijeta, nema sumnje da konzumiranje samo jedne namirnice tokom dužeg perioda, nije baš zdravo, pa ukoliko želite da probate ovako nešto, najbolje bi bilo da se prvo konsultujete sa vašim lekarom.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija