• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.04.2022

23:30

OVE TRIKOVE MORATE DA PROBATE! Evo kako da najlepše ukrasite jaja! (VIDEO)

Ljubav

OVE TRIKOVE MORATE DA PROBATE! Evo kako da najlepše ukrasite jaja! (VIDEO)

Podeli vest

Isprobajte nove i inovativne ideje za ukrašavanje vaskršnjih jaja

Bilo da to radite tradicionalno, kuvanjem u lukovini, ili, pak, nešto modernije, farbanjem pomoću industrijskih boja, mi vam savetujemo da isprobate neke od ovih novih tehnika.

"Čipkasta" jaja

I čipkom mogu da se ukrase uskršnja jaja. Jaja umotajte u trakice čipke i dobro zavežite. U posudu stavite boju za jaja, te jaja s čipkom uronite unutra na nekoliko minuta. Izvadite ih napolje i pričekajte da se osuše, pa na kraju uklonite čipku s njih.

Pena za brijanje

Za ovakvo ukrašavanje trebaju vam pena, boje za jaja, tepsija, rukavice, krpa, posuda s vodom i prethodno tvrdo skuvana jaja.

Na dno tepsije stavite penu za brijanje preko cele površine. Uzmite boje za jaja i iskapajte ih po peni za brijanje tako da bude što šarenije. S rukavicama na rukama uzmite kuvana jaja te ih pažljivo uvaljajte u penu s bojom tako da cela budu prekrivena njom. Stavite ih sa strane na salvetu, kako bi se boje osušile.

Kada se osuše, uronite jaja u posudu s vodom i uklonite penu s njih. Prebrišite ih krpom i osušite do kraja. Takođe, ako dobijena šarena jaja želite dodatno da obogatite, dodajte im šljokice ili dekorativne nalepnice.

Šljokičasta jaja

Ukoliko želite da vaša jaja sijaju na trpezi, preporučujemo vam bojenje pomoću šljokica. Sve što vam je potrebno su čaše, različite šljokičaste boje i lepak u spreju. Pre samog proces ukrašavanja jaja, neophodno je da ih tvrdo skuvate, pa ostavite da se ohlade.

Nakon toga, svako pojedinačno jaje stavite u posebnu čašu i prskajte ga lepkom. Preko njega pospite različite boje i ostavite da se osuše. Vodite računa da prilikom vađenja jaja iz čaše što manje pristiskate jaja, jer će nakon što se osuše ostati otisci prstiju.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija