• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

28.04.2022

07:11

OVE BILJKE MOGU DA ZAMENE LEKOVE! Travar Momčilo Antonijević otkriva koji ČAJ snižava TEMPERATURU, a ovo je TAJNI RECEPT za salatu koja SKIDA KILOGRAME

Privatna arhiva

Ljubav

OVE BILJKE MOGU DA ZAMENE LEKOVE! Travar Momčilo Antonijević otkriva koji ČAJ snižava TEMPERATURU, a ovo je TAJNI RECEPT za salatu koja SKIDA KILOGRAME

Podeli vest

Momčilo Antonijević, naš novinar i najpoznatiji travar u Srbiji, govorio je za Informer.rs o lekovitim biljkama ali i koje mogu da nam budu zamena za lekove

Podsetimo, Momčilo Antonijević otkrio je koje mesto u Srbiji je riznica lekovitih biljaka.

Ukoliko ste se pitali da li biljke mogu da zamene lekove, Momčilo Antonijević govori o njihovom lekovitom dejstvu.

 - Biljke su najmoćnije kada treba sačuvati zdravlje. One su idealna preventiva i treba ih primarno koristiti da se ne razbolimo. Postoje biljke koje su izuzetno snažnog fiziološkog delovanja i te biljke ne treba upotrebljavati u kućnim uslovima i bez nadzora stučnjaka. Čaj od đumbira efikasno pomaže svima koji pate od bolesti putovanja, mučnine i povraćanja. Vruć čaj od lipe i zove efikasno snižava povišenu temperaturu, a tinktura odoljena pomaže kod nervoze i nesanice.

Foto: Privatna arhiva

Ako bi mogao da izdvojiš najmoćnije biljke, koje bi to bile?

 - Ne volim da pravim top liste. Ono što je moćno za jednog čoveka ne mora biti za drugog. Lično volim da koristim matičnjak, kantarion, gavez, zovu, miloduh, čuvarkuću, pelin - kaže Momčilo.

Proleće je stiglo, a mnogi od vas se pitaju kako da skinu kilograme koje su nabacili tokom praznika i zime. Naš travar vam savetu salatu koja topi masnoće.

Podsetimo, ove 4 biljke su zeleno zlato nutricionizma.

 - Uvedite u svoj dnevni jelovnik jednu salatu od svežeg divljeg bilja: sremuša, vlašca, maslačka, jagorčevine. Pijte čaj od rastaviće i lanenog semena. Svaki dan popijte po jednu supenu kašiku domćeg, prirodnog jabukovog sirćeta razblaženog u čaši vode.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Tajni recept - a objavljen u najpopilarnijem tabloidu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija