• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

07.05.2022

13:06

Ne podležite predrasudama! Psiholog otkriva KOJE stvari se smatraju LOŠE po vezu, a zapravo uopšte nisu!

Shutterstock

Ljubav

Ne podležite predrasudama! Psiholog otkriva KOJE stvari se smatraju LOŠE po vezu, a zapravo uopšte nisu!

Podeli vest

Psiholog Ksenija Mijatović podelila je nekoliko stvari koje se dešavaju u partnerskim odnosima, a za koje se pogrešno misli da nisu u redu.

Svaka veza je na svoj način posebna, i ono što vama, kao paru odgovara, možda neće odgovarati nekome drugom. 

Međutim, postoje stvari koje su takoreći opšte prihvaćene kao loše, kada su partnerski odnosi u pitanju, a zapravo ne bi trebalo tako da se doživljavaju.

Psiholog i psihoterapeut Ksenija Mijatović, izdvojila je upravo tih nekoliko stvari koje se dešavaju u partnerskim odnosima, za koje se pogrešno misli da su loše:

Prihvatanje partnerovih mana nije "linija manjeg otpora"

Svaka osoba na ovom svetu ima svoje mane i svoje nesavršenosti. Mi možemo voleti naše partnere i sa njihovim manama, ali samo onda kada se te njihove nesavršenosti, ne kose sa našim dubokim vrednostima i kada te mane ne ugrožavaju sve ono dobro što oni poseduju u sebi, ali i nas.

Provoditi vreme odvojeni jedno od drugog je neophodnost, a ne manjak zainteresovanosti za vezu

Veoma je važno da povremeno budemo odvojeni od svog partnera i da provodimo neko vreme sami, u svim svojim aktivnostima. Time odražavamo svoju nezavisnost i utvrđujemo svoje samopouzdanje i osećaj lične slobode, koji je veoma važan.

Foto: Shutterstock

veza

Sasvim je u redu da pustimo da neki konflikti prođu nerazrešeno

Iako ćete pročitati, učiće vas da ne treba da pustite da konflikti prođu nerazrešeno, to nije uvek istina. Po dr Gotmanu, ideja da partneri moraju sve svoje probleme da iskomuniciraju i razreše je mit. Sasvim je u redu da nekada imate neslaganje, bez rešenja i razrešenja. Dakle "slažemo se da se ne slažemo" je sasvim ok - ponekad.

Ako sam u vezi u kojoj sam ispunjen/a i zadovoljan/na, nemoguće je da mi se dopadne neko drugi. Ako se to desi, to znači da sa mojom vezom nešto nije u redu.

Ovo je netačno! Dešavaće se da upoznajete ljude izvan vaše veze, koje ćete smatrati atraktivnima i dopadljivima, ali to nije znak da sa vašom vezom nešto nije u redu. Šta ćete sa tim osećanjima uraditi, to je ono što će ukazivati na to da li vaša veza ima problem.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija