• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

07.05.2022

13:40

NE ISPROBAVAJTE IH KOD KUĆE! Ovo je 5 NAJGORIH DIJETA svih vremena - upropastiće vam organizam!

Pixabay

Ljubav

NE ISPROBAVAJTE IH KOD KUĆE! Ovo je 5 NAJGORIH DIJETA svih vremena - upropastiće vam organizam!

Podeli vest

Ukoliko budete isprobavali neke od ovih dijeta, postoje šanse da ugrozite vaše zdravlje.

Mnogi su svesni da je zdrava ishrana, ključ i za zdrav organizam, ali i za vitku figuru. U želji da do ovoga brzo dođu, pojedinci se odlučuju za dijete, koje zapravo mogu da ugroze zdravlje.

Nutricionistkinja Nataša Đukić podelila je sa svojim pratiocima pet dijeta koje nikako ne bi trebalo da isprobavate, s obzirom na to da se smatraju najgorim, a možemo reći i najopasnijim dijetama svih vremena:

Grejpfrut dijeta

Pravila su jednostavna, ako pojedete grejpfrut pre svakog obroka, sagorećete masne naslage očas posla! Ako pijete sok od grejpfruta, ili ga konzumirate na prazan stomak, može se negativno odraziti na sluzokožu jednjaka i želuca, ali i na zube i desni. Takođe, određeni enzimi u njemu mogu "sabotirati" dejstvo pojedinih lekova.

Dijeta sa parazitima

Nakon što pacijent proguta pilulu sa jajima pantljičare, oni se razviju u probavnom traktu, gde crpe nutrijente iz hrane, koju osoba pojede. Reč je o izuzetno opasnoj dijeti, koja bi mogla da bude i smrtonosna. Ne samo da ona uzrokuje nedostatak hranljivih materija u organizmu, već može da dođe i do ozbiljnih komplikacija, pa čak i smrtnog ishoda.

Foto: Pixabay

dijeta

Veliko čišćenje

Pije se napitak koji se sastoji samo od vode, soka od limuna, crvene paprike i javorovog sirupa - izgubićete nekoliko kilograma, ali u obliku nataložene tečnosti u organizmu. Verovatno ćete vratiti sve kilograme, kada nastavite da jedete čvrstu hranu. Takođe, ovakve niskokalorične dijete, mogu da uzrokuju gubitak mišićne mase i da uspore vaš metabolizam.

Dijeta sa hranom za bebe

Pravilo ove dijete jeste da zamenite prva dva obroka u toku dana, malim porcijama kašaste hrane, a zatim večerate niskokaloričan obrok. Ako odlučite da ne jedete ništa osim male količine kašaste hrane, verovatno ćete da smršate isto kao da ste jeli male porcije bilo koje hrane. Ne zaboravite da hrana za bebe ne može u potpunosti da zadovolji potpune nutritivne potrebe odraslih.

Dijeta "uspavana lepotica"

Sve što bi trebalo da radite jeste da pijete toliku količinu sedativa, da prespavate nekoliko dana i probudite se vitkiji. Ovde se radi o klasičnom izgladnjivanju, koje može rezultirati atrofijom mišića! Osim toga, ne samo da ćete usporiti svoj metabolizam i uzrokovati dehidrataciju, već i šteta koju ćete naneti svim svojim organima, uzimanjem tolike količine lekova, može dovesti do fatalnog ishoda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija