• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

07.07.2022

20:43

PRAVILNA ISHRANA NIJE SKUPA! 5 načina kako da UŠTEDITE, a hranite se ZDRAVO!

Shutterstock

Ljubav

PRAVILNA ISHRANA NIJE SKUPA! 5 načina kako da UŠTEDITE, a hranite se ZDRAVO!

Podeli vest

Nutricionistkinja Nataša Đukić otkriva kako da se hranite zdravo, bez velikih troškova

Mnogima je prva asocijacija na zdravu ishranu visoka cena namirnica i pripreme obroka. Međutim, to ne mora da bude tako.

- Dugoročno gledano ulaganje u zdravlje nema cenu, ali pored toga važno je istaći neke od trikova, koje će Vam olakšati odluku da se zdravo hranite, a da te promene ne utiču značajno na Vaš novčanik - ističe nutricionistkinja Nataša Đukić i otkriva na koji to način možete sebi olakšati:

PLAN ISHRANE ZA CELU PORODICU

Ukoliko napravite detaljan plan obroka za celu porodicu, jednom u 7 dana, sa spiskom namirnica odete u prodavnicu i držite se plana, možete da značajno uštedite, a pritom nećete biti u iskušenju da zgrešite, jer nemate ideju šta je to što biste zdravo tog dana mogli da jedete.

KUVAJTE NA VELIKO

Skuvajte veću količinu povrća i mesa za ručak, pa onda te iste namirnice možete konzumirati i za večeru, samo promenite salatu. Skuvajte dovoljnu količinu hrane za dva dana, biće ukusnija, imaćete više vremena i koštaće manje.

Foto: Shutterstock

ručak

NOSITE HRANU SA SOBOM

Zdrava hrana ume da bude dosta skupa, kada se konzumira u restoranima. Vrlo često ljudi i odustaju od nje, jer je teško naći van kuće šta je to zdravo što možete pojesti, za pristojnu cenu. Zato u svoj nedeljni plan uvrstite i hranu koju ćete poneti od kuće.

NE IDITE U PRODAVNICU PRAZNOG STOMAKA

Istraživanja kažu da, kada smo gladni, najviše kupujemo namirnice koje nam nisu potrebne. Da biste bili efikasni i produktivni, u nabavku idite nakon ručka, sa jasno definisanim ciljevima.

MESO NE MORA DA BUDE SVAKOG DANA NA MENIJU

Meso spada u skuplje namirnice i ne mora da se nađe baš svakog dana na vašoj trpezi. Pojačajte mahunarke, povrće koje je bogato proteinima i nećete osetiti da vam tog dana nešto u ishrani fali, a vaš novčanik će vam biti zahvalan.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija