• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2022

07:17

KAKO DA NAJJEDNOSTAVNIJE USPORITE TRAGOVE GODINA? Dekolte stari brže nego lice

Ljubav

KAKO DA NAJJEDNOSTAVNIJE USPORITE TRAGOVE GODINA? Dekolte stari brže nego lice

Podeli vest

S godinama tonus i jedrina kože opadaju, i to čak nije toliko primetno na licu koliko na vratu i dekolteu

Većina žena u četrdesetim više ne mari da li ima bujno poprsje, već da li im je koža na vratu i dekolteu čista, a ne prošarana borama i flekama.

Greške u negovanju najvidljivije su u letnjim mesecima, kada je dekolte u fokusu.

- Ovo područje ima manje lojnih žlezda, a sloj masti je 30 do 40 odsto manji u poređenju s licem, pa će se prvi znakovi starenja kože pre primetiti na dekolteu nego na licu - tvrdi kozmetičarka slavnih Džoan Čeh za britanski "Vog".

Ona kaže da se nastanak novih bora i promena boje kože dekoltea može usporiti samo ako se i ovom delu tela posvetimo kao i licu.

Foto: Shutterstock

DA SE PROBA

Za svakodnevnu negu kože vrata i dekoltea možemo koristiti isto sredstvo kao uklanjanje šminke na licu. Onda je dobro isperite hladnom vodom, jer će to poboljšati cirkulaciju i učvrstiti kožu.

Kremu nanosite masirajući se od dekoltea do brade. Ovo je suprotan smer od gravitacije. Poboljšava cirkulaciju krvi u kapilarima i sprečava starenje kože. Masirajte desnom rukom levu stranu i obrnuto. Ne zaboravite na područja ispod pazuha.

Za brži efekat stavite hladne obloge. To možete uraditi, na primer, pomoću zamrznute kocke leda - potrebno je masirati kožu na vratu i dekolteu laganim kružnim pokretima prema bradi oko tri minuta.

Piling dekoltea i vrata treba raditi jednom nedeljno. Koža je svetlija i glatka, a preparati koji se koriste - kreme ili maske za lice - bolje se apsorbuju.

- Nega kože lica ne završava se na licu! Svaki serum i krema, bilo da je reč o hijaluronskoj kiselini, retinolu ili vitaminu C, korisni su i za redovnu negu dekoltea. Za dodatnu hidrataciju možete povremeno koristiti i maske koje su posebno namenjene tom području - napominje Čehova u "lekciji" ženama.

Po vrelom danu ne bi trebalo da se izlazi dok se na kožu dekoltea ne nanese krema sa zaštitnim UV faktorom.

- Previše sunčanja pravi fleke, isušuje kožu i pravi bore na dekolteu. Onda se ne pitajte šta se to desilo kad se pogledate u ogledalu - dodaje Čehova, koja inače brine o izgledu čuvene manekenke Kejt Mos.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija