• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.08.2022

18:26

GREŠKE KOJE PRAVIMO PRILIKOM DEPILACIJE VOSKOM! Obratite pažnju da ne oštetite kožu!

Ljubav

GREŠKE KOJE PRAVIMO PRILIKOM DEPILACIJE VOSKOM! Obratite pažnju da ne oštetite kožu!

Podeli vest

Postoji mnogo načina uklanjanja neželjenih dlačica, a pored brijanja, depil krema i depilatora, većina žena odlučuje se na depilaciju voskom, koja se smatra najučinkovitijom. Međutim, postoje greške koje pravimo prilikom depilacije

Ne pripremate kožu za depilaciju

Pre postupka, potrebno je kožu očistiti mekim pilingom. Ovaj piling ne sme da bude na bazi ulja. Uklonićete mrtve čestice epidermisa i podići dlačice, što će pojednostaviti proces depilacije i smanjiti rizik od urastanja dlačica.

Zatim se koža mora odmastiti losionom za čišćenje ili salvetama. Ako se to ne uradi, rizikujete upale nakon depilacije.

Nakon odmašćivanja, nanosi se talk (Ne smete koristiti bebi puder, morate naći specijalni talk za depilaciju – manje su čestice i nije isti efekat). Puder će smanjiti rizik da se deo voska zalepi za kožu i nanese oštećenja.

Foto: Printscreen You Tube/miss Tatjana

Šećerna pasta za depilaciju

Dlačice ne porastu dovoljno

Znamo, tokom leta nije prijatno šetati sa vidljivim dlačicama, ali da bi depilacija bila uspešna, dužina dlačice mora biti bar 4 -5 mm. Dlake koje su prekratke vosak neće uspeti da ukloni, a rizikujete i oštećenje kože.

Koristite pogrešnu tehniku

Vosak uvek treba naneti u pravcu rasta dlake koju uklanjate. A traku povlačite u suprotnom pravcu – suprotno od rasta dlake. Traku morate povući oštrim, sigurnim pokretom, inače rizikujete veći bol i lošiji efekat voska. Što je traka oštrije  skinuta, to su rezultati bolji. Trudite se da pokret bude nizak, gotovo paralelno sa kožom. Ako traku suviše podignete, rizikujete da vam se naprave modrice.

Koristite iste trake za lice i telo

Ako kupujete gotove voštane trake, koristite ih striktno za namenu naznačenu na pakovanju. Za uklanjanje dlaka u različitim oblastima namenjen je drugačiji sastav voska. Takođe za različite delove tela ili lica – proizvode se trake različite dužine.

Nosite usko donje rublje nakon depilacije bikini zone

Usko donje rublje, posebno ako je napravljeno od sintetičkih materijala, sprečava isparavanje vlage sa površine kože, što samo po sebi izaziva iritaciju na vrućini. Ako ste pre toga imali depilaciju, onda je rizik od upale skoro sto posto.

Foto: Shutterstock

Zaboravljate na negu tela nakon depilacije

Posle procedure, potrebno je ukloniti ostatke paste ili voska uz pomoć posebnih maramica, obično uključenih u komplet. Ako ih nema, kupite losion ili ulje namenjeno korišćenju posle depilacije voskom. Ovi proizvodi će ukloniti ostatke, ali i omekšati kožu i ublažiti nelagodnosti.

Između dve depilacije, preporučuje se redovno hidriranje kože kremom za telo.

BONUS VIDEO:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ljubica

pre 1 godinu

Kada krenem da se depiliram brijačem to bude čitav ritual. pre depiliranja nanesem piling za telo,koje isperem mlakom vodo e tek onda sledi depiliranje,posle nanesem uljnu emulziju,koža mi bude glatka i svilekansta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija