• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

25.08.2022

19:20

POGORŠAVAJU VALUNGE, PROMENE RASPOLOŽENJA I DRUGE SIMPTOME! 6 namirnica koje treba izbegavati u MENOPAUZI!

Ljubav

POGORŠAVAJU VALUNGE, PROMENE RASPOLOŽENJA I DRUGE SIMPTOME! 6 namirnica koje treba izbegavati u MENOPAUZI!

Podeli vest

Nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da namirnice poput brze hrane, pogoršavaju simptome menopauze

Menopauza predstavlja završetak reproduktivne sposobnosti kod osoba ženskog pola. Obično se javlja u dobu između 49. i 52. godine, a praćena je mnogim neugodnim simptomima.

Ipak, ti simptomi mogu da se ublaže, što navodi i nutricionistkinja Nataša Đukić:

- Pravilan izbor namirnica može da napravi veliku razliku i ublaži simptome kao što su valunzi, promena raspoloženja, iscrpljenost, nadimanje i gojenje. Žene u menopauzi trebalo bi da baziraju ishranu na žitaricama, svežem voću i povrću i nemasnim proteinima, da bi zadržale optimalno zdravlje - ističe nutricionistkinja i otkriva koje to namirnice treba da izbegavate u menopauzi:

Foto: unsplash.com

menopauza
  • Čips i druge grickalice
  • Prezačinjena hrana
  • Brza hrana
  • Alkohol
  • Kofein
  • Masno meso
  • BONUS VIDEO:




    Ostavite komentar

    Pravila komentarisanja:

    Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

    Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

    Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

    Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

    sledeća vest

    Izbori 2024

    Vesti

    Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
    Društvo

    Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

    Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

    19.04.2024

    11:21

    TV

    JOŠ TV VESTI

    Hronika

    Sport

    Planeta

    Zabava

    JOŠ Zabava VESTI

    Džet set

    Srbija