• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

17.09.2022

18:00

ZNATE LI KOLIKO JE VAŽAN? Magnezijum je NEOPHODAN za ovih 6 zdravstvenih stvari!

Freepik.com

Ljubav

ZNATE LI KOLIKO JE VAŽAN? Magnezijum je NEOPHODAN za ovih 6 zdravstvenih stvari!

Podeli vest

Nutricionistkinja Nataša Đukić otkriva zašto bi trebalo da imate redovan unos magnezijuma

Opšte je poznato da su mineralni važni za naše telo, ali da li zaista znate čemu tačno doprinose?

Jedan od neophodnijih je definitivno magnezijum, o čemu je detaljnije govorila nutricionistkinja Nataša Đukić:

- Magnezijum je važan mineral koji je neophodan za brojne biohemijske procese u telu, kao što su metabolizam ugljenih hidrata, proteina, kalcijuma, vitamina C, fosfora, natrijuma i kalijuma. Važan je za rad mišića, nervnog sistema i sagorevanju šećera - ističe Nataša i dodaje:

- Rani znaci nedostatka magnezijuma su mučnina, povraćanje, gubitak apetita, umor i slabost. Veći nedostatak dovodi do grčeva, konvulzija, abnormalnog srčanog ritma. Ako su bubrezi zdravi, teško će doći do trovanja jer se sav višak izbacuje putem mokraće - navodi nutricionistkinja i otkriva:

Foto: pexels.com

magnezijum

- Odrasloj ženi je potrebno oko 310 miligrama magnezijuma dnevno, a 320 miligrama posle 30. godine. Trudnicama je potrebno dodatnih 40 miligrama. Odraslim muškarcima mlađim od 31 godine potrebno je 400 miligrama i 420 miligrama ako su stariji. Deci je potrebno od 30 do 375 miligrama, u zavisnosti od starosti i pola. Konsultujte pedijatra o tome koliko je magnezijuma potrebno vašem detetu.

Magnezijum nam je neophodan za:

  • Pravilan rad nervnog sistema
  • Ublažava grčeve u mišićima
  • Čvrste i zdrave kosti i zube
  • Pravilan srčani ritam
  • Pomaže eliminaciju toksina
  • Omogućava kvalitetan san

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17