• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

21.09.2022

10:52

NUTRICIONISTI OVO NE BI JELI, NI U LUDILU! 7 najnezdravijih namirnica na svetu - povećavaju rizik od mnogih BOLESTI!

Ljubav

NUTRICIONISTI OVO NE BI JELI, NI U LUDILU! 7 najnezdravijih namirnica na svetu - povećavaju rizik od mnogih BOLESTI!

Podeli vest

Margarin, čips i mesne prerađevine su samo neke od namirnica koje treba da izbegavate u širokom luku

Kada je o ishrani reč, manje više se zna koje su to dobre, a koje loše namirnice. Međutim, i među tim lošim, postoje one koje bi zaista trebalo u potpunosti da izbacite iz ishrane.

Nutricionistkinja Nataša Đukić otkriva koje su to najnezdravije namirnice na svetu:

- Savetujem vam da ovu hranu zaobilazite i koristite u što manjim količinama, a ukoliko je moguće i u potpunosti izbacite iz ishrane - navodi nutricionistkinja.

MARGARIN

Većina margarina koje možemo naći na našem tržištu su prepuni zasićenih i trans masti, koje povećavaju rizik od srčanih obolenja. Mnogo bolja opcija je da margarin zamenite pravim puterom, ali u nešto manjoj količini.

ČIPS

Ove slane i masne grickalice su sigurno jedna od najlošijih namirnica koje možete uneti u svoj organizam. Čips sadrži veoma nezdrave trans masti, koje povećavaju rizik od dijabetesa, srčanih obolenja, Alchajmerove bolesti i karcinogenih obolenja.

MESNE PRERAĐEVINE

Ovi proizvodi imaju malu nutritivnu vrednost, a prepuni su nezdravih sastojaka, poput holesterola, soli i masnoća. Ovakve prerađevine su bogate i konzervansima, koji podižu rizik od srčanih i kancerogenih obolenja.

Foto: Informer

kokice iz mikrotalasne

KOKICE IZ MIKROTALASNE

Kokice je veoma jednostavno napraviti na onaj staromodan način, pomoću veće šerpe i poklopca i zaista nema potrebe da zdravlje izlažete riziku, jedući kokice iz mikrotalasne, koje su obično bogate trans mastima, aditivima i solju.

PROIZVODI SA MANJE MASNOĆE

Mnoge grickalice i mlečni proizvodi sa manje masnoće su obično prepuni nekih drugih sastojaka, koji mnogo lošije deluju na organizam od prirodnih masti. Bolje bi bilo da kupujete punomasne proizvode, ali da ih jedete u manjim količinama.

ZAMRZNUTA JELA

Nije sva zamrznuta hrana loša, voće i povrće koje je sveže zamrznuto je čak u većini slučajeva veoma zdravo, ali to nije slučaj i sa gotovim obrocima u kojima se nalaze razni aditivi, koji održavaju "svežinu" obroka.

DIJETALNA GAZIRANA PIĆA

Nakon što pažljivo pročitate sastojke, koji se nalaze u dijetalnim sokovima, uvidećete da su mnogo nezdraviji od običnih napitaka ove vrste - koji su takođe nezdravi.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija