• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2022

07:46

NI MESI NE JEDE MESO! Najbolji fudbaler na svetu pre osam godina radikalno je promenio način ishrane

reuters

Ljubav

NI MESI NE JEDE MESO! Najbolji fudbaler na svetu pre osam godina radikalno je promenio način ishrane

Podeli vest

Kada je naš Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, promenio način ishrane, mnogi su, najpre u Srbiji ali i u svetu, dali sebi za pravo da ga kritikuju i čude se zašto ne jede meso, šta to jede u pauzama tokom mečeva, da neće imati snage...

Njegovi uspesi utišali su komentare, a svetski nutricionisti tvrde da vrhunski sportisti i moraju da imaju specijalan način ishrane da bi bili zdravi i izdržljivi.

I najbolji fudbaler upravo završenog Svetskog prvenstva u fudbalu Lionel Mesi (35) radikalno je promenio svoj svakodnevni meni 2014. posle Mundijala u Brazilu.

Argentinac nije krio da je voleo da uživa u ultraprerađenoj hrani sa visokim sadržajem šećera i masti, ali pod nadzorom italijanskog nutricioniste Đulijana Pozera počeo je da se hrani zdravije, što se odmah odrazilo i na njegovu igru.

Pozero je insistirao da Mesi ne jede crveno meso, iako je to nešto što je sasvim uobičajeno u Južnoj Americi, ali i Španiji, gde je igrač proveo gotovo čitavu karijeru.

Foto: reuters

Gleda serije, igra se sa decom...

Lionel Mesi oženjen je Argentinkom Antonelom, koju poznaje odmalena i s kojom ima tri sina.

- Nemam puno slobodnog vremena, ali kad mogu, trudim se da ga provedem u igranju s decom. Volimo da ostanemo kod kuće i jednostavno da uživamo. Za doručkom uvek volim da je cela porodica na okupu. Divim se svojoj supruzi i tome kako je dobro organizovala naše živote. Uvek je dobre volje i spremna da pomogne, a uz to je i jako inteligentna i 'jaka' na više polja - rekao je u jednom od ranijih intervjua Mesi.

U kući ne gledaju televiziju sem kad ima utakmica, a obično porodično gledaju serije putem striming servisa.

- Količina mesa koju obično jedu Argentinci i Urugvajci je prevelika, mislim da jedu najviše na svetu, a to ne može lako da se svari. Zato je Mesi meso zamenio orašastim plodovima i semenkama, koje su veoma zdrave i bogate dobrim mastima, ali i proteinima. Zato osnovu Mesijeve ishrane čine voda, maslinovo ulje, žitarice, sveže voće i povrće, a savetovao sam mu da izbegava ne samo slatkiše već i rafinisano brašno. Šećer je najgori za mišiće - ističe Pozero.

Mesi najčešće doručkuje samo integralne žitarice sa svežim voćem i povrćem, dok za večeru jede tunjevinu i integralni pirinač. Kada je reč o ručku, na njegovom meniju su čorbice, salate i mahunarke poput pasulja, sočiva, leblebija, graška...

S vremena na vreme, fudbaler se opusti uz picu, pečenu piletinu sa krompirom i argentinski specijalitet milanesu - tanak goveđi file pržen u prezlama.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija