• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2023

17:40

OVE 3 NAVIKE UNIŠTAVAJU VAŠU KOSU! Posebno u zimskom periodu

freepik

Ljubav

OVE 3 NAVIKE UNIŠTAVAJU VAŠU KOSU! Posebno u zimskom periodu

Podeli vest

Ukoliko ne sušite kosu do kraja, ne koristite proizvode za njenu negu i perete je vrućom vodom najverovatnije imate problem sa suvim krajevima.

Ako želite da sačuvate svoju kosu tokom hladnih dana, možete početi sa najjednostavnijim trikovima. Eliminišite loše navike koje vam mogu prilično oštetiti kosu.

Foto: Pixabay

Otkrivamo tri najgore navike koje uništavaju vašu kosu tokom zime:

Izađete napolje, a da ne osušite kosu do kraja

Suprotno popularnom verovanju, možda se nećete razboleti od prehlade, ali ćete gotovo garantovano uništiti kosu. Kada izađete na hladnoću sa mokrom kosom, na kosi se formiraju kristali koji uništavaju strukturu kose. Da bi zaštitili kosu od oštećenja, stručnjaci savetuju da kosu operete uveče kako bi imala vremena da se potpuno osuši nakon stilizovanja. Ako koristite fen, koristite sredstvo za zaštitu od toplote.

Ne koristite dovoljno proizvoda za njegu kose

Zimi, kosa pati od nedostatka vlage. Uključite u svoju njegu maske i serume sa hidratantnim efektom. Zima je najbolje vreme za isprobavanje ulja za kosu. Ovi proizvodi neguju i deluju kao barijera koja štiti kosu od negativnih efekata suvog vazduha i mraza. Uzmite malu količinu ulja na dlan (ne više od veličine zrna graška) i rasporedite je po celoj dužini kose. Ovo će vam pomoći da zaštitite kosu od dehidracije i uklonite statički elektricitet iz vaše kose.

Foto: Pexels

Perete kosu vrućom vodom

Vruća voda šteti ne samo kosi, već i koži glave, izazivajući pojačano lučenje sebuma i perut. Isperite kosu toplom do blago vrućom vodom.

Zaboravite na ekstreme – i previše topla i hladna voda su štetne. Ekstremni uslovi mogu prouzrokovati nepopravljivu štetu na kosi, za čije obnavljanje će biti potrebno mnogo vremena i novca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija