• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2023

14:43

KADA STE POD STRESOM, NIKAKO NA DIJETU! Brzo ćete odustati, a evo i zbog čega

Shutterstock

Ljubav

KADA STE POD STRESOM, NIKAKO NA DIJETU! Brzo ćete odustati, a evo i zbog čega

Podeli vest

Ako ste mislili da je svaki trenutak pravi za dijetu, jer je potrebno da imate samo dobru volju, grešite.

Naučnici su došli do zaključka da započinjanje drugačijeg načina ishrane tokom određenih dana smanjuje šanse za uspeh, drugim rečima brzo ćete odustati, piše "Dejli mejl".

Oni smatraju da postoje tri situacije pre kojih razmišljanje o dijeti jednostavno treba izbegavati jer neće uroditi plodom.

Pre važnog projekta na poslu

Stres i dijeta ne idu ruku podruku. Kad smo pod stresom, žudimo za nezdravim ugljenim hidratima i često osećamo neutoljivu glad. Zato, ako na poslu imate određene rokove koji vam se bliže ili neke druge važne stvari, pokušajte da se ne opterećujete započinjanjem bilo čega novog.

Šanse za odustajanje od dijete u tom trenutku su velike. Završite obaveze i kad se stvari vrate u normalu i dani vam budu opušteniji, planirajte nov način ishrane.

Foto: Shutterstock

Dijeta

Vikendom

Ako planirate da započnete da se hranite zdravo, i to baš subotom i nedeljom, razmislite još jednom, jer to možda i nije baš dobra ideja. To je zato što vikendom imamo više slobodnog vremena, pa pridržavanje novog, strožeg plana ishrane može da bude teško.

Osim toga, većina nas se vikendom druži s prijateljima i porodicom i teško je odoleti iskušenju da uživamo u omiljenoj hrani.

Posle odmora

Mnogi ljudi se, kada su na odmoru, prepuste čistom hedonizmu i jedu do mile volje, a zatim uveravaju sebe da će sve te kalorije potrošiti čim se vrate u rutinu. Ali stručnjaci veruju da dijeta posle odmora može da bude loša ideja i da je to savršen recept za neuspeh.

Ako već tokom odmora planirate promenu načina ishrane, to može da ima određen psihološki uticaj i tada biste mogli da dođete u situaciju da jedete više nego obično.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija