• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net informer.rs

19.02.2018

13:35

SUPER JEDNOSTAVANA TEHNIKA koja vam može pomoći da ZASPITE U MINUTU!

Ljubav

SUPER JEDNOSTAVANA TEHNIKA koja vam može pomoći da ZASPITE U MINUTU!

Podeli vest

Intenzivan stres ili česta nesanica mogu da prouzrokuju veliku neprijatnost kada pokušavate da zaspite, što nekima upošte ne dozvoljava da sklope oči, bez obzira na to koliko pokušavali da se opuste

Različiti lekovi i pilule za spavanje mogu da pomognu, ali takođe mogu i da imaju opasne propratne efekte. Zbog toga ih je najbolje izbegavati, ukoliko nisu prepisani od strane lekara. 

Ono čime se, međutim, zapadna medicina nije previše bavila su holističke tehnike disanja. One se prvenstveno koriste da bi ljudima olakšale probleme sa stresom i anksioznošću, ali se mogu primeniti i na nesnicu, piše Indy100.

PET TRIKOVA koji će vam pomoći da brže zaspite!


Jedna od njih, koja bi ljudima trebalo da pomogne da lakše zaspe, i to za manje od 60 sekundi, poznata je kao vežba"4-7-8". Ovu veoma jedsnostavnu vežbu popularizovao je britanski lekar Endrju Vejl. 

Vežba ima šest faza:

  • Postavite vrh jezika iza prednjih zuba gornje vilice, i džite ga tako da vam služi kao podsetnik na vežbu koju radite.
  • Zatim izdišite na usta, proizvodeći šuštajući zvuk dok to radite.
  • Polako zatvorite usta i počnite da dišete na nos, brojeći do četiri.
Shutterstock


  • Potom, zadržite dah i izbrojte do sedam.
  • Izdišite brojeći do osam, kao u drugom koraku, proizvodeći šištanje.
  • Sve ovo ponovite tri puta.

Naučno objašnjenje ove tehnike je da ona dozvoljava čoveku da unese više kiseonika, kada broji do četiri, koji mnogo lakše ulazi u krvotok, kada broji do sedam. 

Brojanje do osam usporava ritam srca i ispušta više ugljen-dioksida u pluća, pa bi onaj ko praktikuje ovu vežbu, već nakon četiri ponavljanja, trebalo da bude "u zemlji snova".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija