• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lepaisrecna

05.06.2020

14:20

PIRINAČ DIJETA! Skinite SEDAM KILOGRAMA za samo TRI NEDELJE

Ljubav

PIRINAČ DIJETA! Skinite SEDAM KILOGRAMA za samo TRI NEDELJE

Podeli vest

Tvorac ove dijete je dr Valter Kempner, a kreirana je davne 1939. godine

Namena ovog režima ishrane u to vreme bila je smanjenje krvnog pritiska, regulacija šećera, poboljšanje zdravlja bubrežnih bolesnika.

GULAŠ NA MAĐARSKI NAČIN! Meso mekano kao PUTER sa puno safta - idealno ide uz PIRE KROMPIR (FOTO)

Kako je ova ishrana imala efekte na smanjenje težine, počela se koristiti i za mršavljenje. Evo jedne varijante ove dijete koja za tri nedelje skida od sedam do 10 kilograma.

Doručak je svakog dana isti:

 šolja pirinča kuvanog u vodi, bez soli ili šećera. Zbog ukusa možete iscediti malo limunovog soka i dodati malo maslinovog ulja.Tokom dijete kuvajte smeđi (integralni) pirinač. Za užinu pojedite komad voća.

Ručak za prvih 7 dana: šolja pirinča, šolja pasulja, graška ili sočiva, parče integralnog hleba. Koristite više začina, a manje soli.

Užina: voće

Večera za prvih 7 dana: svakog dana šolja pirinča i 150 grama nemasnog mesa (pilećih ili ćurećih prsa, svinjske krmenadle, ribe). Meso ne solite, iscedite samo malo limunovog soka. Možete pojesti tanko parče integralnog hleba.

Ručak za drugih 7 dana: šolja pirinča, parče integralnog hleba.

Večera za drugih 7 dana: šolja pirinča i parče integralnog hleba.

Treća nedelja:  Hranite se po planu ishrane iz prve nedelje s tim što dodajete i jednu mlečnu užinu između ručka i večere (200 ml mleka ili mali voćni jogurt).

Pre primene dijete, obavezno se konsultujte s lekarom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jana

pre 3 godine

Nije losa ova dijeta sa pirincom, posto ja takodje imam problem sa kilazom sigurno cu primeniti ovaj rezim ishrane.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija