• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje

20.09.2020

10:38

ZAŠTO VAM KOSA SPORO RASTE? 5 je mogućih razloga...

Ljubav

ZAŠTO VAM KOSA SPORO RASTE? 5 je mogućih razloga...

Podeli vest

Puštate kosu da vam raste, ali niste zadovoljni rezultatima? Shvatamo vas...

Ponekad se čini da kosa baš onda kada želimo da raste duga i zdrava radi upravo suprotno. Sledi pet saveta za podsticanje rasta kose bez trčanja po ekstenzije - jer je to verovatno nešto najgore što možete učiniti za postizanje zdrave kose!

CEO ŽIVOT SA OVIM ČOVEKOM? Pa, ne znam... 5 znakova da NISTE SPREMNI za ozbiljnu vezu!

1. Nedovoljno sna

San je ključan. Nedovoljno sna može dovesti do mnogo problema, a loša koža i kosa samo su jedan od njih. Imate pravo na svojih osam sati sna, stoga ih smatrajte prioritetom. Možete sanjati o dugoj kosi, na primer...

Foto: Shutterstock

2. Previše šišanja

Važno je redovno skraćivati vrhove, pre nego što vam se izazove ozbiljno pucanje kose (zbog čega postaje kraća), ali nemojte ni u tome preterivati. Pronađite frizera kom verujete i pitajte ga koliko često treba da dolaziti na šišanje.

SATIMA sam napolju SEDELA, PLAKALA i PUŠILA! Slavna pevačica otvoreno o psihičkim problemima!

3. Stres

Stres ima uticaj na sve delove našeg tela, uključujući i kosu. Ako ste stalno pod visokim nivoom stresa, anksioznosti ili pritiska - to može dovesti ne samo do sporog rasta kose već i do njenog gubitka! Pokušajte da odvojite 20 minuta svakog jutra za meditaciju. Pomoći će vam da smirite um pre nego što započnete dan.

Foto: Shutterstock

4. Manjak gvožđa

Pripazite na to da uzimate dovoljno gvožđa. Najbolje izvore nalazimo u ishrani: piletina, ćuretina, govedina, orašasti plodovi, semenke, spirulina i tamno lisnato povrće. Proverite nivo gvožđa u krvi i posavetujte se oko dodataka ishrani.

ZGAZIĆE VAS KAO BUBAŠVABU! Oni pobeđuju u svakoj svađi, ne kačite se sa njima!

5. Pogrešni preparati

Aparatima za kosu i posebnim uljima brzinski možete zakamuflirati oštećenu kosu, ali nikako vam ne koriste dugoročno. Nega kose seže puno dalje od pukog redovnog šišanja. Uključite u svoju nedeljnu rutinu i masku za kosu, te zamenite staru metalnu četku s onom od prirodnih materijala. Uložite u kvalitetan šampon i regenerator koji obnavljaju i neguju kosu sa svakim pranjem.

O tri jednostavna koraka za bujnu i sjajnu kosu čitajte OVDE

A o tome da se ne valja ni previše često umivati čitajte OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija