• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: stvarukusa

03.03.2021

23:16

NE BACAJTE LJUSKE OD JAJA! Napravite od njih prirodne lekove za sledeća oboljenja!

Ljubav

NE BACAJTE LJUSKE OD JAJA! Napravite od njih prirodne lekove za sledeća oboljenja!

Podeli vest

Mnogo faktora može da utiče na to da gubimo kalcijum iz organizma. To može biti predugo sedenje, konzumiranje kofeina, alkohola ili gaziranih napitaka. Nedostatku kalcijuma su naročito sklone žene u menopauzi, starije osobe i osobe koje pate od poremećaja varenja

Čak 90 procenata ljuske jajeta čini kalcijum i prirodan je izvor minerala. Organizam lako apsorbuje ovaj kalcijum jer je njegov sastav sličan onom koji se nalaze u našim kostima i zubima.

Pored toga, ljuske jaja sadrže i gvožđe, bakar, mangan, cink, fosfor, hrom i molibden.

Za štitnu žlezdu

Operite dobro ljuske od 8 jaja, osušite ih i usitnite. Preko njih sipajte sok od 2 limuna i držite u frižideru nekoliko dana. Kada ljuske omekšaju, procedite tečnost i pomešajte s litrom brendija i kilogramom meda. Ostavite da odstoji 7 dana pre upotrebe. Uzimajte jednu kašičicu 2-4 puta dnevno nakon obroka.

Foto: Pixabay

90 procenata ljuske jajeta čini kalcijum

Gastritis, čir

Na vrh noža stavite izdrobljene ljuske jajeta i pomešajte s dve kašike limunovog soka. Kada ljuske omekšaju, dodajte decilitar toplog mleka. Uzimajte kašičicu napitka dva puta dnevno – ujutro na prazan stomak i uveče pre spavanja.

Za jačanje imuniteta

Pet celih jaja s ljuskom dobro operite, stavite u veću teglu i prelijte limunovim sokom (obično je potrebno oko jedan kilogram limuna). Ostavite da odstoje osam dana na hladnom mestu. Zatim sve procedite kroz gazu (ljuska od jaja biće mekana), pa u sok dodajte pola kilograma meda. Sve dobro izmešajte i svako jutro pola sata pre jela uzmite po kašičicu.

Kako da napravite prah od ljuske jajeta

Ovaj prah možete koristiti u navedenim receptima (sem u receptu za jačanje imuniteta), a pravi se veoma lako. Ljuske od jaja stavite u rernu zagrejanu na 150 stepeni i pecite desetak minuta. Osušenu ljusku usitnite u avanu ilii bilo kojoj drugoj posudi.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZAŠTO TREBA JESTI CRNI I BELI LUK? Evo šta kažu stručnjaci!
Ljubav

ZAŠTO TREBA JESTI CRNI I BELI LUK? Evo šta kažu stručnjaci!

Istraživanja pokazuju da se začinjene kuhinje nekih kultura i naroda nisu razvile samo zbog ukusa, nego i zbog antibiotičkih svojstava začina. Ljuti začini sa antibiotskim dejstvom , kao što su crni i beli luk, koji uništavaju bakterije nalaze se i u našoj tradicionalnoj kuhinji

03.03.2021

20:23

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set