• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.04.2021

07:19

OVE NAMIRNICE NIKAKO NE SMETE JESTI UJUTRU! Doručak je najvažniji obrok u danu i zato VODITE RAČUNA ŠTA STAVLJATE NA SVOJ TANJIR!

Ljubav

OVE NAMIRNICE NIKAKO NE SMETE JESTI UJUTRU! Doručak je najvažniji obrok u danu i zato VODITE RAČUNA ŠTA STAVLJATE NA SVOJ TANJIR!

Podeli vest

Doručak jeste najvažniji obrok, ali samo jedan pogrešan korak može imati posledice po vas!

Evo koje namirnice nikako ne treba da jedete za doručak.

Citrusni plodovi

Limun, narandže, grejpfrut, mandarine su puni vitamina C. Međutim, kiselina koju sadrže može da napadne sluznicu i uzrokuje bolove u ustima i grlu.

Foto: Shutterstock

Testo s kvascem

Kvasac, naročito ako se konzumira ujutro, može da iritira želudac te uzrokuje jaku nadutost i probavne smetnje. Dakle, ujutro izbegavajte peciva i lisnato testo.

Paradajz

Foto: Pixabay

Paradajz je pun vitamina i antioksidansa. Međutim, ako ćete smao njega da jedete za doručak, u kombinaciji sa želudačnom kiselinom može da vam uzrokokuje jake bolove u predelu želudca.

Krastavci

Izbegavajte sirovo povrće kao prvi obrok. Gastritis i nadutost su jaki nakon konzumiranja krastavaca na prazan želudac.

Jogurt

Foto: Shutterstock

Jogurt je veoma dobar za crevnu floru.  Ali, ako ga konzumiramo na prazan želudac, te dobre bakterije će „pojesti“ želudačna kiselina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovakve žene OPASNE su po zdravlje muškaraca!
Ljubav

Ovakve žene OPASNE su po zdravlje muškaraca!

Ispada da nije samo fraza za udvaranje… Naučno objašnjena istraživanja Univerziteta u Valensiji navodi da je samo pet minuta u društvu lepe žene kod muškaraca povećalo nivo kortizola i hormona stresa.

08.04.2021

10:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija