• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.01.2022

16:16

OVAJ CITRUS POMAŽE U BORBI PROTIV GOJAZNOSTI! Štiti organizam od virusa a takođe poboljšava rad srca!

Ljubav

OVAJ CITRUS POMAŽE U BORBI PROTIV GOJAZNOSTI! Štiti organizam od virusa a takođe poboljšava rad srca!

Podeli vest

Grejpfrut je voće bogato vitaminima i mikroelementima, posebno vitaminom C .To znači da grejpfrut ne samo da jača imunitet, već i povećava sintezu kolagena

Grejpfrut voće sadrži niz fito-hemijskih svojstava koja se aktivno proučavaju. Neka svojstva usporavaju starenje. Naringenin ima svojstvo antioksidanta, dobar je u borbi protiv virusa i bakterija, pored toga ima i antiinflamatorno dejstvo (protiv upala). Poboljšava rad srca i krvnih sudova i smanjuje apetit.

Nobiletin koji se nalazi u grejpfrutu je koristan u borbi protiv gojaznosti, ateroskleroze i insulinske rezistencije. Gesperedin je antioksidant, ima antialergijski efekat, jača krvne sudove, povećava tonus i elastičnost vena.

Foto: Shutterstock

Grejpfrut

Grejpfrut može da pomogne u slučaju zastoja u radu žuči i smanjenoj kiselosti želudačnog soka, jer stimuliše proizvodnju probavnih sokova. Vlakna koja sadrži su korisna za creva.

Stručnjaci savetuju da ne bi trebalo prekomerno jesti grejpfrut, jer njegove aktivne supstance suzbijaju delovanje enzima neophodnih za detoksikaciju.

Grejpfrut treba da se jede jednom nedeljno. Ne smete ga jesti ako imate bolestan želudac ili ako ste intolerantni na salicilat (prirodni imunski hormon i konzervans u biljkama). Takođe i tokom leta se mora ograničiti njegova upotreba jer postoji mogućnost da koža bude osetljivija prilikom sunčanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija