• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

20.05.2022

07:12

OVA HRANA PODIŽE HOLESTEROL U NEBESA! Naš nutricionista objašnjava zašto je bolje ići na PIJACU nego u APOTEKU

Ljubav

OVA HRANA PODIŽE HOLESTEROL U NEBESA! Naš nutricionista objašnjava zašto je bolje ići na PIJACU nego u APOTEKU

Podeli vest

Nutricionista Branka Mirković govorila je za Informer.rs o hrani koja podiže holesterol, a ovom prilikom je spomenula pravila kojih treba da se pridržavamo kako bismo bili zdraviji. Povišen holesterol je nešto o čemu se sve više priča, jer ako se zapostavi može da dovede do srčanog udara

Uvek treba da mislite preverntivno o tome kako će neka hrana u kasnijem periodu uticati na vaše zdravlje.

 - Treba razmišljati preventivno, ako nemate sada problem sa holesterolom, a svakodnevno jedete hranu koja direkno utiče na povećanje nivoa holesterola, utiče na metabolizam, a problem je što se odmah ne pojavljuje problem -  kaže Branka Mirković

Foto: Shutterstock

Pomfrit stvara holesterol

 - Pohovana hrana, pomfrit, masna peciva slana i slatka, palačinke, kremovi od čokolade, razni slatkiši sa prelivom od čokolade, keks sa čokoladom, sendviči i burgeri sa majonezom, kečapom i pavlakom, pice, paste...

Povrće nestalo iz svakodnevne ishrane

Sigurno ste primetili da su jela od povrća sve manje zastupljenja u svakodnevnoj ishrani. Naš nutricinosta objašnjava zašto je bolje da idemo na pijacu nego u apoteku.

 - Pravo pitanje bi bilo šta to ne jedemo svakodnevno, koje su to namirnice koje su prosto nestale iz svakodnevne ishrane? Pre svega povrće, sveže, razna jela kako se ranije jelo od povrća i malo mesa na kasiku, supe, corbe od povrća, voće...

Foto: Printscreen You TubeK1 Televizija

Branka Mitrović nutricionista

 - Jesti umereno, raznovrsnu hranu, sezonsku i kuvanu hranu sa dosta povrća i malo mesa. Zdrav način pripreme jela je kratkotrajna termička obrada i to zahteva manje vremena. Bolje je ići na pijacu nego u apoteku i provesti malo vremena u kuhinji, a ne u krevetu. Nažalost ovu narodnu mudrost mnogi saznaju tek kada se pojavi problem - objašnjava ona.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija