• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

25.08.2022

21:08

PRIJATELJI SE ŠOKIRAJU KAD IM KAŽEM! Uvek stavljam MUŽA ispred dece - stav ove majke zapanjio mnoge!

Ljubav

PRIJATELJI SE ŠOKIRAJU KAD IM KAŽEM! Uvek stavljam MUŽA ispred dece - stav ove majke zapanjio mnoge!

Podeli vest

Jedna žena je objasnila zašto potrebe supruga stavlja ispred dece

Manje od mesec dana nakon što smo se moj muž i ja venčali, pre nego što sam čak i poslala zahvalnice za naše svadbene poklone, otkrila sam da sam trudna.

Osam i po meseci u našem braku, dok smo se još osećali udobno u svojim ulogama muža i žene, odjednom smo postali mama i tata.

Neću reći da je naš sin bio loše isplaniran, oboje smo bili nestrpljivi da osnujemo svoju porodicu, ali ću reći da, gledajući unazad, postati majka iste godine kada postanete žena, nije za slabiće.

Prva godina života našeg sina bila je najteža u našem braku do sada, a to je i godina kada sam naučila veoma važnu lekciju: moj muž uvek mora da bude ispred naše dece.

Nemojte me pogrešno shvatiti. Volim svoju decu i uradila bih sve za njih.

Kada ovo podelim sa prijateljicama mamama, to obično naiđe na bes i potpuni šok. Na kraju krajeva, ovo je u suprotnosti sa zlatnim pravilom majčinstva, ono koje nam govori da biti dobar roditelj, znači žrtvovati sve za sreću i dobrobit naše dece.

Ostavljanje po strani naših potreba za njihove je praktično uslov, ali, izvini, ja to jednostavno ne gledam tako.

Ali, nekima se ideja da bi deca ikada bila na drugom mestu izgleda smešna. U istraživanju koje je sproveo YourTango, polovina anketiranih stručnjaka smatra da žene treba da daju prednost svojim muževima u odnosu na decu. Kao što možete zamisliti, komentatori su bili manje nego oduševljeni.
I shvatam. Nema sumnje da je veza između majke i deteta neraskidiva. Ali moje ulaganje u moj odnos sa supružnikom, gledam kao na onu koja je korisna za našu porodicu u celini.

Foto: Pixabay

brak

Davanje prioriteta potrebama mog muža, smanjuje naše šanse da se razvedemo, takođe povećava verovatnoću da će naša deca ostati u domu sa dva roditelja.

Čvrsto verujem da modeliranje zdravog odnosa za našu decu, postavlja osnovu za to kako oni stvaraju veze kada postanu stariji.

Po mom mišljenju, muž i ja smo pravi primeri kako je biti u srećnom braku. Naša deca uče kako treba da se ophode prema svojim budućim polovinama (i šta treba da očekuju zauzvrat) gledajući nas.

Odgajati ih u domu sa roditeljima, koji jasno vole i cene jedni druge, ključno je za njihov rast. Za mene ovo znači da muž bude na prvom mestu.

Uz nekoliko izuzetaka, našu decu nećete naći u našem krevetu noću. Ako možemo da priuštimo samo jedan odmor godišnje, idemo sami, i ne osećam krivicu što tražim pomoć porodice kako bismo imali izlaske na kojima razgovaramo o bilo čemu osim o našoj deci.

Za nekoliko godina, naši sin i ćerka će napustiti naš dom, a kada to urade, želim da proslavim dobro obavljen posao sa svojim mužem, a ne da sedim u tihoj kući, sa osobom koja je postala stranac, kao rezultat godina tihog udaljavanja.

Šta vi mislite o ovom stavu?

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17