• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.09.2022

13:40

PEVAČ IZGUBIO 13 KILOGRAMA! Njegova dijeta je toliko jednostavna da svako može da je primeni!

Ljubav

PEVAČ IZGUBIO 13 KILOGRAMA! Njegova dijeta je toliko jednostavna da svako može da je primeni!

Podeli vest

Slavni pevač Tom Džons i dalje izgleda neverovatno u 82. godini, i sve to zahvaljujući fantatsičnom režimu ishrane

Legendardni pevač Tom Džons je tokom svoje bogate karijere osvojio srca dama širom planete. Decenijama je aktivan na muzičkoj sceni, ima mnogobrojne turneje uprkos godinama, pa su se mnogi pitali odakle mu zapravo toliko energije. Džons danas ima 82 godine i zaista je u zavidnoj formi, a odlučio je da sa medijima širom sveta podeli kako mu to polazi za rukom. 

Budući da je poznato da je često imao oscilacije u kilaži, pevač je rešio da mora nešto da promeni u svom životu i reši problem naglog gojenja koji mu je jedno vreme zadavao dosta muka. 

Dijeta kojoj se pevač podvrgao podrazumeva unos presne hrane, a podrazumeva prisustvo dosta svežeg voća i povrća i minimalno konzumiranje ugljenih-hidrata. Džons je takođe rekao "ne" alkoholu, te više ni uz večeru ne pije crno vino kako je ranije redovno činio.

- Rešio sam da se bacim na dijetu kad sam video da više ne mogu da obučem ni jedno svoje odelo - izjavio je Džons koji trenutno čeka na operaciju zamene kuka, a nedavno se u medijima pojavila i vest da je kolabirao pred jedan nastup.

Uz novi način ishrane, inače, izgubio je čak 13 kilograma za pet samo meseci. Ipak, nastavio je da se hrani na taj način i nakon zabeleženih uspeha i kilogrami su samo nastavili da se tope. 

Način ishrane koji praktikuje pevač zove se i Paleo dijeta. Ona se odnosi na vraćanje načina ishrane naših prapredaka iz perioda paleolita. Taj način ishrane bazira se na namirnicama koje su bile dostupne ljudima u tom periodu. To automatski podrazumeva da su mnoge druge namirnice "zabranjene". Pre svega se misli na izbegavanje suhomesnatih proizvoda, šećera, soli, proizvoda od žitarica (hleb, kukuruz, pšenica, pirinač, testenine…), mahunarki, mlečnih proizvoda, kvasca, kafe i alkohola. Krompir, soja i kukuruz su posebno zabranjeni zbog toga što su danas u većem delu sveta oni genetski i nutricionistički modifikovani.

Iako su u ovoj dijeti eliminisane žitarice i prerađeni ugljeni-hidrati, ona je manje ograničavajuća od sličnih dijeta poput Atkinsonove, Ketogene ili LCHF, jer je u njoj većina voća i povrća dozvoljena u neograničenim količinama.

Neprerađena, prirodna hrana u vidu krtog mesa, koštica i semenki, voća i povrća je Paleo izbor, dok su skrob, šećeri, mlečni proizvodi i mahunarke "zabranjeni". Tu su i neke obavezne promene: odustajanje od upotrebe suncokretovog ulja, smanjivanje zasićenih masti i uzimanje prostih šećera i soli. To mogu svi da priušte, a i prodavnice su dobro opremljene tim namirnicama.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija