• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

11.01.2023

20:37

KAKO BRZO DA PREBOLITE BIVŠEG? Ekspert za veze otkriva JEDNU STVAR koja je KLJUČNA za vaš novi početak!

Ljubav

KAKO BRZO DA PREBOLITE BIVŠEG? Ekspert za veze otkriva JEDNU STVAR koja je KLJUČNA za vaš novi početak!

Podeli vest

Transformacioni kouč, Slađana Trikić ističe da je prva stvar koja će vam pomoći da prebolite nekadašnjeg partnera, potpuno ukidanje kontakta

Prestanak veze, ukoliko su osećanja u njoj bila intenzivna ili je dugo trajala, svakako za mnoge ljude može biti traumatično iskustvo.

Mnogi se pitaju šta je to što treba da urade kako bi brzo preboleli bivšeg partnera, a transformacioni kouč, specijalizovan za partnerske odnose, Slađana Trikić, otkriva glavnu stvar koju treba da znate i od koje treba da počnete svoj proces isceljivanja:

Foto: Shutterstock

raskid

- Kada se desi raskid, tj. razvod, osoba treba da bude svesna da je zavisna od osećaja koji je imala sa tim partnerom. Isti centri u mozgu, koji se aktiviraju kod drugih bolesti zavisnosti se aktiviraju kada se lečimo od raskida, tj. razvoda. U tom periodu se pojavljuje intenzivna žudnja, očajanje. Osoba ne može da spava, ne može da razmišlja, dešava se plakanje, preklinjanje, kao kod osoba koje se leče od drugih vrsta zavisnosti i koje se leče od zavisničkih kriza - navodi Slađana i dodaje:

- Budite bez kontakta. Pobrišite sve moguće kontakte sa tom osobom, slike, mejlove, društvene mreže, blokirajte. Ovo jeste izuzetno teško, ali je važna stvar. Na primer, alkoholičar koji se leči, njemu nećete stavljati ispred nosa slike viskija, piva ili stavljati flaše istog. Isto treba postupati i u slučaju raskida. Sklonite sve tragove osobe sa kojom ste raskinuli i od koje želite da se izlečite. Ovaj proces može biti težak i sasvim je u redu da potražite i profesionalnu pomoć - zaključuje Slađana.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija