• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

29.04.2023

22:00

SAVET KOJI ĆE TI OTVORITI OČI! Ekspert za veze otkriva kako da preboliš raskid!

Shutterstock

Ljubav

SAVET KOJI ĆE TI OTVORITI OČI! Ekspert za veze otkriva kako da preboliš raskid!

Podeli vest

Slađana Trikić, ekspert za veze ističe da je glavna stvar da shvatiš da tebi ne ne dostaje ta osoba, već osećaj koji si imala sa njim.

Kada dođe do raskida u vezi, neminovno je da prođe određeni period kada patimo za tom osobom. Međutim, kod nekih ljudi se dešava da upadnu u začarani krug tuge i žala, pa im raskid teže pada nego drugima i ne znaju kako da iz toga izađu.

Transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, Slađana Trikić, dala je najvažniji savet, kada je prevazilaženje raskida u pitanju:

- Stvar je u tome da je potrebno da odvojiš svoje potrebe od te osobe sa kojom si raskinula. Znači desio se raskid, ti patiš, on tebi nedostaje, ti želiš da ti se on vrati i tako dalje... Ono što je potrebno da uradiš jeste da zastaneš i da se zapitaš šta je to što meni zapravo nedostaje i da zapišeš... Ok, nedostaje mi ljubav, pažnja, bliskost, smeh, druženje, putovanja, zabava itd. Međutim, to su sve tvoje potrebe koje ti imaš i koje ti zapravo, greškom, vezuješ za tu jednu jedinu osobu i sada, pošto te osobe više nema, ti smatraš da jednostavno više nećeš moći da zadovoljiš te svoje potrebe, a to zapravo uopšte nije tačno - navodi Slađana i dodaje:

Foto: Shutterstock

raskid

- Jednostavno je potrebno da izbaciš tu osobu iz te jednačine, da vidiš kako te svoje potrebe možeš da zadovoljiš na neki drugi način. Ti ćeš shvatiti ustvari da veliku većinu tih svojih potreba možeš da zadovoljiš i na neki drugi način ili ono što je najvažnije jeste da shvatiš da tebi ne nedostaje ta osoba sa kojom si ti bila i raskinula, već tebi nedostaje osećaj koji si imala sa tom osobom. Takođe, taj osećaj, važno je da njega možeš zapravo da pronađeš u sebi, naravno, samo ukoliko radiš na sebi - ističe Slađana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija