• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

10.06.2023

20:00

OVO JE NAJGORI POLOŽAJ ZA SEDENJE! Doktorka otkriva kako utiče na vaše telo - ugroženi i reproduktivni organi!

freepik

Ljubav

OVO JE NAJGORI POLOŽAJ ZA SEDENJE! Doktorka otkriva kako utiče na vaše telo - ugroženi i reproduktivni organi!

Podeli vest

Ukoliko sedite na krevetu podignutih nogu, savijenih u kolenima, možete razviti neke zdravstvene probleme.

Mnoge žene ne razmišljaju o načinu na koji sede i kako bi to moglo da utiče na njihovo zdravlje.

Doktorka Marija Ristić je objasnila da određena poza za sedenje zapravo može da napravi problem - da oslabi vaginu, ali i nagnječi klitoris.

- Sedaš na krevet, nasloniš se, podigneš noge, zavališ se i počneš da skroluješ. Kada ovako sediš, sediš na trtičnoj kosti, a tako se karlica zakrivi ka nazad, što znači da će sav pritisak, koji se nalazi u karlici i trbušnoj duplji, pasti na prednji deo mišića karličnog dna - navodi Marija i dodaje:

Foto: freepik

loše sedenje

- Konstantno povećan pritisak utiče na njihovo istanjivanje i slabljenje, što te dovodi do slabljenja prednjeg vaginalnog zida, a kada je prednji vaginalni zid slab, onda vrlo lako može da dođe do prolapsa/spada mokraćne bešike, ali i materice. Krvni sudovi klitorisa, koji žive upravo u prednjoj polovini mišića karličnog dna bivaju stisnuti i time se onemogućava njegova adekvatna cirkulacija, što može negativno da utiče i na njegovu funkciju - kaže Marija i savetuje:

- Ako već hoćeš da sediš i da se zaista opustiš, onda sedi, nasloni se, uzmi jastuk koji ćeš da staviš ispod svojih kolena i onda uzmi telefon i skroluj i na ovaj način nećeš negativno uticati na zdravlje tvoje vagine i tvog klitorisa - zaključuje Marija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija