• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2023

12:00

KAKO ODABRATI LETNJI PUDER? Obratite pažnju, ovo je najvažnije

Shutterstock

Ljubav

KAKO ODABRATI LETNJI PUDER? Obratite pažnju, ovo je najvažnije

Podeli vest

Tokom leta važno je odabrati puder odgovarajuće nijanse i teksture, kako se ne bi istopio i ostavio ružne tragove na licu.

Dobar puder koji će biti na licu tokom celog dana treba da ima ove osobine:

Prozračnost i lagana tekstura

Jedan od prvih uslova za dobar puder je njegova prozračnost. Danas mnogi brendovi šminke donose opcije super lagane teksture. Ovakvi puderi su pogodni za tople dane leta. 

Za letnje mesece važno je odabrati podlogu koja je lagana na koži i omogućava joj da diše. Teški ili masni puderi mogu začepiti pore i izazvati neželjene reakcije na suncu.

Ako koristite teške pudere za akne, sada je vreme da ih odložite jer se koža na visokim temperaturama ponaša drugačije.

Odgovarajuća nijansa

Podjednako je važna i nijansa pudera. Prilikom kupovine isprobajte puder na suncu ili napolju, jer lampe u drogerijama i parfimerijama često znaju da prevare - imaju drugačiji ton.

Obratite pažnju i na podton. Kod prozračnih pudera vide se sve one plavičaste ili maslinaste nijanse kože. Plavuše i tamnokose žene imaju različite podtonove kože pa bi prema tome trebalo da biraju nijanse šminke.

Foto: Shutterstock

Nanošenje pudera

Zaštita od sunca

Važna je i zaštita od sunca. Danas mnoge fondacije imaju SPF, izaberite onaj koji vam odgovara. Preporuka je da faktor zaštite bude najmanje 20.

Ne zaboravite da tamnimo prilikom obične šetnje gradom ili kad smo pored prozora kroz koji greje sunca. 

Mat i vodootporni puderi

Mat puderi su dobri kada imate masnu kožu ili ako se koža preterano sija. Oni daju licu zdrav izgled.

Na tržištu su i morske varijante pudera koje imaju vodootporna svojstva. Njih možete nositi ceo dan. Idealni su i ako idete na svadbu ili sličnu priliku koja traje ceo dan. 

I obavezno proverite na bočici ili tubi da li je puder namenjen suvoj, masnoj ili kombinovanoj koži. Oni koji nisu sigurni koji im puder odgovara mogu da odaberu tečne pudere koje hidriraju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija