• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2023

23:20

Da li ste čuli za skandinavski način spavanja? Evo zbog čega spašava brakove i veze (VIDEO)

Shutterstock

Ljubav

Da li ste čuli za skandinavski način spavanja? Evo zbog čega spašava brakove i veze (VIDEO)

Podeli vest

Skandinavska metoda spavanja, uključuje korišćenje dva odvojena prekrivača kako bi svako od partnera spavao opuštenije i slobodnije.

Skandinavska metoda je dobila ime po popularnom stilu spavanja u skandinavskim zemljama: Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Parovi bi možda mogli da primene skandinavsku metodu spavanja jer ona omogućava prednosti zajedničkog spavanja, a istovremeno svakoj osobi dopušta autonomiju korišćenja vlastite posteljine, piše Sleep Foundation.

Deljenje kreveta može biti daleko od idealnog ako znači svađanje oko prekrivača ili trpljenje nečijeg stalnog okretanja u toku noći. Zbog toga skandinavska metoda spavanja može da pomogne mnogim parovima.

@ericastolmandowdy the Scandinavian sleep method is an absolute game changer. 10/10 recommend ☁️ #scandinaviansleepmethod #danishdesign #danishinterior ♬ original sound - Erica Stolman Dowdy

Naime, ova metoda je postala popularna i na društvenim mrežama, pa je tako žena imena Erika Stolman Daudi otkrila da su ona i njen suprug počelida spavaju sa dva odvojena pokrivača u istom krevetu.

Ona veruje da im je ovaj stil spavanja pomogao da bolje spavaju i sprečio svađe oko krađe prekrivača.

- Konačno sam prešla na skandinavsku metodu spavanja i moj brak nikad nije bio bolji - otkrila je Erika koja je skandinavsku metodu spavanja sa suprugom isprobala kada su bili u Danskoj.

Foto: Shutterstock

 

 

- Suprug i ja volimo Kopenhagen, bili smo tu mnogo puta i tu smo svaki put spavali s dva prekrivača na krevetu. I tako dobro spavamo, niko se ne svađa oko pokrivača i nikome nije prevruće ili prehladno. To je apsolutno neverovatno -  ispričala je Erika.

Nakon što se vratila kući s poslednjeg putovanja, Erika je odlučila da spava u sobi koju je preuredila inspirisana svojim putovanjem u Kopenhagen. 

- Najuzbudljivije je što smo suprug i ja odlučili da isprobamo skandinavsku metodu, koja je apsolutno najudobniji način spavanja. To nam je promenilo život i vezu nabolje. Sigurna sam da bi ova metoda mogla da spase mnoge brakove - ispričala je Erika.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija