• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2023

18:00

5 seksualnih poza koje totalno raspamećuju, ali i produbljuju emocionalnu povezanost

Shuterstock

Ljubav

5 seksualnih poza koje totalno raspamećuju, ali i produbljuju emocionalnu povezanost

Podeli vest

Iako vam možda "dogi" stil na prvi pogled ne deluje tako, ali zapravo može da poveća intimnost sa partnerom.

Kada se radi o intimnim odnosima, svako ima nešto što voli više ili manje. Međutim, određene poze zapravo produbljuju emocionalnu povezanost sa partnerom, zajedno sa šaputanjima, pogledima i određenom načinu disanja.

S obzirom na to da je seks intimna veza između partnera, kao takva može da se ojača pravim pozama.

1. Misionarska 

Ovo je osnovni seks položaj i ne mora biti dosadan. Idealan je za postizanje veće intimnosti i zbližavanje s partnerom, jer u ovoj pozi ljubavnika možete gledati, čuti i dodirivati. 

- Ovaj položaj je idealan za emotivno povezivanje, jer položaj podstiče pogled, zvuk i dodir - kaže Sara Naserzadeh, seksualna terapeutkinja. Šaputanje, disanje, pogledi i prianjanje nečije kože na vašu, podstiču veću intimnost od većine drugih položaja.

2. "Pseća"

Mnoge žene vole ovaj položaj zbog duboke penetracije, koja vodi velikom užitku. Iako se isprva navedeni položaj, koji funkcioniše tako što je jedan partner iza drugog, možda ne čini jako intimnim, ali on je jedan od najboljih načina za seksualno i intimno povezivanje partnera, jer u većini slučajeva može doći do istovremenog vrhunca.

Foto: Shuterstock

intimni odnosi

- Ovaj položaj je pun adrenalina, sirove snage i deljenja takve seksualne energije, koja će sigurno uticati na intimniju vezu između partnera - objašnjava Naserzadeh.

3. Pod tušem

- Seks pod tušem omogućuje da se potpuno posvetite jedno drugom i date sebi vremena da istražite vaša tela. Topla voda, ugođaj i zvuk zapljuskivanja vode će vas dodatno opustiti i dati podsticaj za fantastičan seks - objašnjava seksolog Marlov Garison. 

4. "Kašika"

- Vođenje ljubavi u zagrljaju koji pruža ova pozicija će povećati nivo hormona ljubavi, oksitocina, i poboljšati raspoloženje. Muškarac koji leži iza žene i rukama je mazi, grli i stiska samo pojačava intimnost između partnera - objasnila je seksualna terapeutkinja Debra Laino.

5. Sedeći lotus

U ovoj pozi partneri imaju sličnu "jačinu" intimnosti kao i u misionarskom, ali ovde postoji faktor uzbuđenja zbog novog položaja.

- Muškarac treba sesti s prekrštenim nogama, a žena mu dolazi u krilo omotavajući noge oko njegovih leđa. Lica su priljubljena, dovoljno blizu, za razmenu seksi pogleda i za poljupce. Tela su obmotana, što vodi jačem povezivanju i većom intimnošću između ljubavnika - izjavila je Rejčel Nidl, seksualni psiholog. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija