• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2024

20:00

Ovo su znakovi da treba da raskinete! Obratite pažnju

Shuterstock

Ljubav

Ovo su znakovi da treba da raskinete! Obratite pažnju

Podeli vest

Mnogi zanemaruju znakove da im se veza bliži kraju i da bi trebalo da je raskinu.

Svaka veza ima uspone i padove i nije svaka kriza u vezi znak da treba da raskinete. Ipak, ima nekoliko znakova koji nedvosmisleno govore da vašoj vezi nema spasa.

Evo koje znakove stručnjaci izdvajaju kao alarmantne:

Borite se bez prestanka

Iako su svađe neizbežan deo veze, ne bi trebalo da se osećate kao da uvek čekate sledeću eksploziju. Nerazrešeni sukobi koji vremenom postaju ponižavajući mogu ozbiljno uticati na vaše emocionalno blagostanje.

Zapitajte se da li oboje pronalazite novi razlog za svađu svaki dan. Ako je odgovor da, možda je vreme da se raziđete.

Foto: Shuterstock

 

 

Stalno raskidate i mirite se

Svima su poznati parovi koji vole dramu i koji stalno raskidaju i mire se. Ovakvo ponašanje može da deluje kao duboka ljubav u mlađim godinama, ali u zrelijim to baš i nije tako primamljivo.

Ako ne umete da se suočite sa izazovom i da rešavate probleme koje imate u vezi, stalno raskidanje i ponovno mirenje vam neće pomoći. Vreme je da stavite tačku na tu vezu.

Foto: Shuterstock

 

 

Doživljavate fizičko ili emocionalno zlostavljanje

Svaki oblik zlostavljanja je znak da je veza postala toksična i da treba da raskinete.

Niije u redu da vas bilo ko napada, plaši, kontroliše ili izoluje. Iako je lakše prepoznati fizičko zlostavljanje, može biti teže prepoznati mentalno i emocionalno zlostavljanje.

Zapamtite da zaslužujete da se prema vama postupa sa pažnjom, ljubavlju i poštovanjem.

Ne ispunjavate svoje potrebe

Deo zdrave veze je dvosmerna, dobra komunikacija. Kada su linije komunikacije blokirane, možete početi da se osećate anksiozno, čak i ogorčeno.

Nešto nije u redu ako stalno tražite naklonost bilo gde osim u vašoj vezi ili ako stalno sanjate o značajnijoj i ispunjenijoj vezi.

Foto: Shuterstock

 

 

Stalno razmišljate o raskidu

Normalno je pitati se da li je moguće ostati zauvek zajedno. Međutim, ono što bi trebalo da vas zabrine je to što često razmišljate o raskidu.

Biti sa nekim ne bi trebalo da bude stalna borba u nadi da će se stvari promeniti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija