• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.04.2024

23:20

Seksolozi imaju rešenje za dosadan seks! Ovo radite u istom ritmu, a jedna tačka je ključna

Shuterstock

Ljubav

Seksolozi imaju rešenje za dosadan seks! Ovo radite u istom ritmu, a jedna tačka je ključna

Podeli vest

Tri minuta tokom predigre obratite pažnju na disanje, a potom se prepustite stimulaciji dodirima i uzbuđenju.

Ne sumnjičite sebe ni partnera, kad seks postane dosadan i rutinski, a volja za akcijom sve slabija. Izgubljena strast može ponovo da se rasplamsa. Svetski seksolozi imaju nekoliko predloga kako to da uradite.

- Ujednačeno disanje u krevetu je već pola dobro urađenog posla - kaže terapeutkinja Suzan Kej. Ona tvrdi da će se disanjem u istom ritmu par povezati emocionalno i fizički, a logičan sled je obostrano uzbuđenje.

- S disanjem treba započeti u vreme predigre tako da jedan partner udiše dok drugi izdiše i tako tri minuta. Kad to savladate, ne morate više da se koncentrišete na disanje, nastavite sa seksom - dodaje Kej.

Kost na dnu leđa

Dr Majkl Rid Gah, koji se bavi i akupresurom, kaže da je dobra tačka za seksualno stimulisanje kost na samom dnu leđa.

Foto: Shutterstock

Taj deo tela prepun je živaca koji su povezani s genitalijama

- Taj deo tela prepun je živaca koji su povezani s genitalijama i njegova stimulacija vlaži vaginu i pojačava intenzitet orgazma. Orgazam je nakupljanje napetosti koja se oslobađa u naletu dobrih vibracija. Kada je napetost porasla, žena može određenim pokretima da podstakne eksplozivnije oslobađanje odnosno intenzivniji orgazam - savetuje doktor Gah.

On preporučuje ženama da će im u tome pomoći poznate Kegelove vežbe koje se izvode jednostavnim  stiskanjem i opuštanjem mišića vagine.

Avanturisti u prednosti

Istraživanje grupe terapeuta i psihologa koje predvodi Jan Kerner pokazalo je da bolji seks imaju parovi koji vole avanturistički način života. Kerner podseća da u seksu oba partnera treba da budu glavni glumci, a ne posmatrači.

Savet ženama: Izbacite probleme iz glave

Univerzitet Groningen u Holandiji došao je do rezultata da žene mogu da dožive orgazam ako izbace sve druge misli i probleme iz glave, a to znači da deo mozga koji upravlja emocijama treba da se isključi. Umesto da pokušavate da suzbijete misli, koncentrišite se na svoje intimne delove tela i užitak koji sledi.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija