• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2024

23:20

Da li treba imati seks na prvom sastanku? Dilema je rešena - evo šta kažu stručnjaci

Shutterstock

Ljubav

Da li treba imati seks na prvom sastanku? Dilema je rešena - evo šta kažu stručnjaci

Podeli vest

Dilemu oko toga da li na prvom sastanku treba imati seks imaju i žene i muškarci.

Prema jednom istraživanju, o seksu na prvom sastanku razmišlja čak 46 odsto ljudi.

- Danas mislim da mnogo češće imamo seks na prvom sastanku zbog opuštenijeg stava o seksu. To se posebno odnosi na žene - kaže seksualna terapeutkinja dr. Debra Laino.

Foto: Shuterstock

 

 

A Lorens Sigel, klinički seksolog i seksualni edukator, kaže da seks na prvom sastanku zavisi od više stvari, kao i da ne postoji univerzalan odgovor na to da li ga treba imati ili ne. Postoje, naime, razlozi i za i protiv.

Evo zašto  bi trebalo da imate seks na prvom sastanku:

Može da vam pomogne da utvrdite da li vas potencijalni partner zaista privlači

Češće je potrebno vreme da shvatite je li neka druga osoba prava za vas. Ali, dešava se da upoznate nekoga i da jednostavno znate. 

- Imao sam tri veze duže od tri godine i sve su započele seksom na prvom sastanku. Kako ja to gledam, ako žudite za nekim koga ne poznajete dobro, to još uvek može biti veoma dobar početak dugotrajne veze i mislim da ublažava veliki pritisak - rekao je Aleks (38 godina)

Foto: Shuterstock

 

 

Uživaćete

- Ako je dobar osećaj i postoji vrlo jasan pristanak, malo je teško pronaći negativnu stranu seksa na prvom sastanku - kaže Sigel.

 - Ako se privlačite, zašto se boriti protiv toga ili odgađati zadovoljstvo? Čekanje na intimnost ne bi promenilo vaš nedostatak interesa nakon seksa - dodao je seksolog.

Foto: Shuterstock

 

 

A evo koji su razlozi protiv:

 

Povredićete drugu osobu

Ako oba partnera žele da se zabave, onda je stvar jednostavna. Ali ako jedna osoba traži ozbiljnu vezu, a druga ne, onda je to sasvim druga priča.

- Očekivanja partnera nakon seksa mogu biti bolna ako obe strane ne žele isto- rekao je jedan mladić.

Ako postaje jasno da prvi sastanak vodi ka tome da se na njemu dogodi seks, važno je da oba partnera imaju iste želje i planove.

 Morate odmah naglasiti da ne želite ništa ozbiljno ako je to slučaj. Niste kreten ako ste iskreni i to može ublažiti rizik od toga da povredite nečija osećanja.

Foto: Shuterstock

 

 

Možda ćete zažaliti

Postoji stereotip da su svi muškarci zainteresovani za seks sa svim ženama, sve vreme, ali postoje mnogi opravdani razlozi zašto možda ne želite da imate seks na prvom sastanku.

Možda vas ta osoba ne privlači ili možda imate istoriju loših veza za jednu noć i ne želite to da ponavljate.

Ali ako ste previše uzbuđeni ili pod dejstvom alkohola, to povećava rizik da učinite nešto zbog čega biste kasnije mogli da se pokajete.

 

Seks na prvom sastanku može biti grozan

Čak i ako vas neka osoba jako privlači, seks možda neće biti sjajan jednostavno zato što ne znate što ona voli u krevetu.

Ako se to dogodi,verovatno ćete odustati od te osobe. A možda vam je za dobar seks potrebno samo malo više upoznavanja i prakse.

- Ako je hemija dobra, onda seks može biti sjajan. Ako ste oboje u prepunom klubu, a vi klimate glavom devojci,  čak i ako ne čujete šta priča, samo da biste otišli ​​sa njom u krevet, onda verovatno neće biti baš dobro. Verovatno nećete ni zapamtiti njeno ime - rekao je Džo (31), piše Men's Health.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija