• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2024

13:30

Recept za čizkejk sa malinama koji se ne peče! Kremast i ukusan, poslastica koju će deca obožavati (VIDEO)

Shuterstock

Recepti

Recept za čizkejk sa malinama koji se ne peče! Kremast i ukusan, poslastica koju će deca obožavati (VIDEO)

Podeli vest

Čizkejk sa malinama je savršena kombinacija slatke bele čokolade i svežine voća. Kremast, bogat i ukusan - idealan dezert za svaku priliku.

 

Čizkejk je jedan od omiljenih dezerta. Može se praviti sa raznim vrstama voća, karamelom, čokoladom. Postoje brojne varijacije i svako ga pravi u skladu sa svojim ukusom.

U nastavku vam donosimo recept za čizkejk sa belom čokoladom i malinama, a nešto što će vam se posebno dopasti je da se ne peče. 

Sastojci:

Za podlogu: 

250 g mlevenog keksa

80 g margarina

Ostavite koru sa strane da se stvrdne dok pravite drugi sloj sa sirom.

 

@kenziebenali No bake white chocolate & raspberry cheesecake.🤍 This cheesecake is so simple to make and is a major crowd pleaser. I can’t tell you how quickly this disappeared at our last family gathering. You have to try this!🤤 Ingredients💕 For the base: 250g shortbread biscuits 80g unsalted butter Cheesecake Filling: 250g fresh raspberries 250g white chocolate 500g full fat cream cheese 100g icing sugar 350ml double cream To decorate: 500g fresh raspberries Method👩🏻‍🍳 ✨ Blitz the shortbread in a food processor to a fine crumb. (If you don’t have a food processor, just pop the biscuits in to a zip lock bag and crush with a rolling pin!) Melt the butter, add to the crushed biscuits and then press the mixture down firmly into an 8 inch springform tin. Set aside. ✨ Next melt the white chocolate and set aside to cool. Then whisk together the cream cheese and icing sugar until smooth. Pour in the double cream and whisk again. Finally pour in the cooled white chocolate, and fold in the fresh raspberries. ✨ Spread the cheesecake mixture over the biscuit base, smooth over and chill in the fridge overnight. (Another reason I love this recipe… you can make it ahead of time!) To release from the tin, run a butter knife around the edges and carefully remove. Decorate with fresh raspberries and enjoy! #cheesecake #desserttiktok #recipe #baker #cooking #fyp #viral ♬ Golden Hour: Piano Version - Andy Morris

 

 

Za krem:

250 g malina

250 g bele čokolade

500 g krem sira

100 g šećera u prahu

350 ml slatke pavlake

 

Priprema:

Za početak mleveni keks prelijte sa đus sokom. Smesu zamesite rukama da se svi sastojci dobro povežu. Podlogu za čizkejk ravnomerno rasporedite u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Mikserom umutite margarin i šećer u prahu. Dodajte istopljenu belu čololadu, a zatim istopljeni krem sir i to sve sjedinite u jednu smesu. Dodajte maline i pomešajte. Smesu stavite na već formiranu koru i ukrasite svežim malinama. 

Ovaj čizkejk je odličan dezert za bilo koju priliku, posebno za porodična okupljanja. Sprema se brzo i jednostavno, a najbolje od svega je što se rešavate pečenja. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija