• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2024

23:20

Seks ovoliko puta nedeljno može da podmladi do 10 godina! Poslušajte - Eliksir mladosti je u krevetu!

Shutterstock

Ljubav

Seks ovoliko puta nedeljno može da podmladi do 10 godina! Poslušajte - Eliksir mladosti je u krevetu!

Podeli vest

Zamislite da postoji jednostavan način da izgledate deset godina mlađe - a sve što trebate je redovni seks. Ova pomalo čudesna tvrdnja dolazi od škotskog istraživača, doktora Davida Viksa, čija studija ističe da seksualna aktivnost, posebno u stabilnim i ljubavnim vezama, može značajno uticati na naš izgled i opšte zdravlje.

Seksualna aktivnost od barem tri puta nedeljno može vam dati izgled koji odaje deset godina manje, tvrdi istraživač iz Škotske.

Ali, nije svaki seks isti. Ključno je da to bude seks u zdravoj i punoj ljubavi.

- Užitak koji proističe iz seksa ključan je za očuvanje mladosti. On nas ispunjava srećom i pokreće hemikalije koje nam to jasno govore - kaže doktor David Viks, koji je posvetio deset godina studiranju ovog fenomena.

- Istakao bih da poznate osobe poput Goldi Hon, Helene Miren i Džoan Kolins uživaju u veoma aktivnom i zdravom seksualnom životu -  dodaje on.

Viks, koji radi u bolnici Rojal Edinburg, došao je do ovog zaključka nakon razgovora sa 3.500 ljudi koji su izgledali mladoliko iz Sjedinjenih Država i Evrope.

Foto: Shuterstock

 

Subjekte je pronašao tako što je postavio oglas u časopisu Nju Sajentist, pitajući: "Da li se osećate i izgledate mlađe nego što jeste?"

Otkrio je da su učesnici imali seks najmanje tri puta nedeljno, dok prosečna osoba to ima dva puta.

Kada su volonteri pokušali proceniti godine ispitanika, procenjeno je da su muškarci izgledali 12 godina mlađe, a žene 10 godina mlađe nego što zapravo jesu, prenosi "Nypost".

Viks je takođe otkrio da je genetski faktor odgovoran za 25 odsto mladolikog izgleda osobe, dok je ponašanje odgovorno za preostalih 75 odsto. 

Zašto je seks izvor mladosti?

Viks kaže da tokom seksa naše telo proizvodi hormone rasta i druge hemikalije, kao što su endorfini, koji jačaju naše telo i um.

Tokom orgazma, žensko telo oslobađa hormon oksitocin koji utiče na emotivne centre u njenom mozgu.

Muškarci koji redovno stimulišu oksitocin kod svojih partnera nagrađeni su toplim osećajima privrženosti, dodaje on.

- Osobe koje sam proučavao bili su u jakim vezama pune ljubavi i pružali su podršku svojim partnerima sa puno ljubavi. Kvalitet veze bio je ključan faktor za očuvanje mladosti - kaže Viks.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija