• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

01.10.2024

17:00

Milijarder je kupio divu od njenog muža, a onda se do smrti iživljavao! Pokušala je da se ubije, a sin im je živeo tek nekoliko sati (FOTO)

profimedia

Ljubav

Milijarder je kupio divu od njenog muža, a onda se do smrti iživljavao! Pokušala je da se ubije, a sin im je živeo tek nekoliko sati (FOTO)

Podeli vest

Marija Kalas svakako je jedna jedina i neponovljiva muzička diva koja je ostavila dubog trag u vremenu. Život joj je bio jako buran, a ljubavna veza sa Aristotelom Onazisom donela joj je suze i boli.

Mnoge velike zvezde pokušavale su da ožive La Divinu, svaka na svoj način. Trenutno se najviše priča o verziji Anđeline Džoli, a mišljenja su podeljena.

Marija Ana Sesilija Sofija Kalogeropulos rođena je 2. decembra 1923. godine na Menhetnu, u porodici grčkih emigranata. Njen život bio je kratak, ali buran, još od prvih dana. Roditelji, nesrećni što nisu dobili dečaka, često su ignorisali njeno postojanje, te je jedva dočekala prvu priliku da pobegne od okruženja u kojem nije bila srećna.

Možda se u teškom detinjstvu krije razlog što je uvek žudela za starijim i moćnim muškarcima koji bi joj pružili sigurnost. Mlađi joj nisu bili zanimljivi.

Foto: profimedia

Marija Kalas

Diva i milijarder

Prvi muž Marije Kalas bio je 27 godina stariji preduzetnik Đovani Batista Menegini, koji je imao očinsku ulogu u njenom životu. U takvom braku verovatno je nedostajalo strasti, pa je Marija završila u zagrljaju drugog muškarca, ni manje ni više nego jednog od najbogatijih ljudi tog doba, brodovlasnika Aristotela Onazisa.

I grčki magnat bio je prilično stariji od nje. Iako je tada već bila diva svetskog glasa, dopustila mu je da njome briše patos.

Sreli su se na jednom balu u Veneciji dok su oboje bili u braku. Afera je procurila u javnost, pa se o Mariji Kalas, umesto kao o savršenoj pevačici što je svakako bila, tada više pisalo kao o besramnoj ljubavnici sklonoj rasturanju brakova.

Foto: profimedia

 

Koliko tražite za Mariju

Prebogati Grk u jednom trenutku pozvao je Mariju i njenog supruga da mu se pridruže na krstarenju Mediteranom. U to vreme bio je oženjen Atinom Niarhos, s kojom je imao ćerku Kristinu i sina Aleksandra. Strasti su buknule na jahti, pa je, na kraju putovanja, Marija molila muža da se razvedu. Menegini je bio van sebe od besa.

- Koliko tražite za Mariju? Pet ili deset miliona? pitao ga je Onazis. On sam nije hteo da se razvede, već je nameravao da zadrži i zakonitu ženu i ljubavnicu.

Foto: profimedia

Marija Kalas i Onazis Aristolet

Zlostavljanje, pokušaj samoubistva i smrt sina

No, i kada se razveo, Onazis nije želeo da oženi Mariju. Bili su ljubavnici do kraja te priče, dramatične, tragične, po mnogima i bizarne, jer je Aristotel često vređao i omalovažavao opersku divu, ostavivši joj na krhkoj duši bezbroj rana.

- Imaj na umu da ti nisi moja žena ili domaćica u kući. Ti si samo gost, kao pevačica iz noćnog kluba sa zviždaljkom u grlu - rekao joj je. Bio je grub čak i kada mu je otkrila da je u drugom stanju, nije mu bilo potrebno još dece.

On čak nije bio ni ljubitelj opere. Više je voleo da večeri provodi u kafani.

Marija se skrivala za vreme trudnoće. Porodila se u martu 1960. godine, ali dečak je živeo tek nekoliko sati. Gubitak deteta i ljubavni problemi su se odrazili i na karijeru, a publika je bila surova. Ostala je bez svog božanskog glasa, komentarisali su.

Foto: profimedia

Onazis sa Džeki Kenedi

Dovoljno da kroz glavu počnu da joj prolaze suicidalne misli. Želela je da okonča život, da prekine sve, ali Onazis ju je pronašao u stanu u Parizu koji joj je kupio.

Čudna, uznemirujuća ljubavna priča u kojoj je, danas bi mnogi zaključili, svega bilo osim ljubavi. Vređanja i ponižavanja su se nastavila. Aristotel joj je govorio da je ružna, da ni šeširom ne može da sakrije preveliki nos, da ima široke kukove… Kada je konačno presekla i rekla, pre svega sebi, da je dosta, odgurnula je Aristotela od sebe. No, on nije gubio vreme.

Pronašao je novu ljubavnicu. Nikog drugog do Džeki Kenedi, udovicu ubijenog američkog predsednika. Posle samo tri meseca veze odveo ju je pred oltar. Međutim, ni bivša prva dama nije bila pošteđena Onazisovih ružnih reči. Znao je da je moćan, da može da ima sve, a koliko je poštovao žene bilo je upitno.

Marija je bila u šoku kada je u novinama videla vest da se oženio. Ipak, iz nekog razloga nisu mogli jedno bez drugog i godinu dana kasnije obnovili su aferu.

Foto: profimedia

Bili su suđeni jedno drugom

Smrt ih rastavila 

Aristotel Onazis umro je 1975. godine, a Džeki ponovo postala udovica. Posle njegove smrti velika operska zvezda vratila se u Pariz, gde je i preminula 1977, godinu i po nakon gubitka svoje najveće ljubavi.

Brojni životni udarci i preterana upotreba sedativa oslabili su joj srce, koje je na kraju stalo. Njen pepeo prosut je po Jonskom moru, u kojem se nalazi i Onazisovo privatno ostrvo Skorpios, gde je sahranjen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Napad je završen! Oglasio se IDF!
Planeta

Napad je završen! Oglasio se IDF!

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je, nakon večerašnjeg raketnog napada Irana na Izrael, da trenutno nema dodatnih pretnji prema Izraelu iz Irana, što ukazuje da je raketni napad završen.

01.10.2024

20:18 >> 20:34

Zabava

Džet set

Srbija