• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2024

18:00

Ako se vaš pas ovako ponaša, bolje ga ostavite na miru! Ovo su znakovi da ne želi da ga dirate

Shuterstock

Ljubimci

Ako se vaš pas ovako ponaša, bolje ga ostavite na miru! Ovo su znakovi da ne želi da ga dirate

Podeli vest

Postoji 6 znakova kojima psi poručuju svojim vlasnicima da ne žele da ih diraju.

Trener pasa Brona Dejli otkrila je na društvenim mrežama kojih šest signala ukazuje da vaš pas ne želi da ga dirate u određenom trenutku.

Ona je preporučila vlasnicima pasa da pažljivo prate nagle promene u ponašanju svojih ljubimaca, jer one mogu biti znak potencijalno agresivnog ponašanja.

Vaš pas je ukočen ili iznenada prestaje da se kreće

Ako iznenada osetite da se pas dosta smirio, to bi mogao biti znak da odustanete.

Dejli navodi da postoji nekoliko mogućih razloga za ovu promenu ponašanja, uključujući neprijatnost ili strah.

Foto: Shuterstock

 

 

Njihovi mišići postaju napeti

Dejli dalje navodi da ako mazite svog psa i osetite da su mu mišići napeti, odmah sklonite ruku.

Pas koji izgleda ukočeno, kreće se sporo ili nastavlja da se udaljava možda neće biti zainteresovan za društvenu interakciju.

Od vitalnog je značaja da slušate njihov govor tela jer često može poslužiti kao upozorenje pre agresivnijeg ponašanja.

U početku možete čuti da dišu, ali onda odjednom postanu tihi

Ako vaš pas iznenada utihne ili iznenada prestane da dahće, to je obično znak jedne od tri stvari - nešto ga boli, neprijatmo mu je ili dosadno.

 Kao što mnogi vlasnici pasa znaju, ovo takođe može biti znak da su psi radoznali ili da su nešto čuli i pokušavaju bolje da slušaju. Ali najveća mogućnost je da mu je neprijatno.

Foto: Shuterstock

 

 

Odjednom počinju da dahću ili teško dišu

S druge strane, i teško disanje ili dahtanje je često znak straha, bola ili neprijatnosti kod životinja.

Važno je primetiti govor tela koji prati teško disanje kako biste razumeli šta vašem psu treba. Ako se udalje od vas da bi se udobno namestili, najbolje je da ih ostavite na miru.

Počinju  polako da reže

Ako čujete da pas počinje tiho da reži na vas, odmah se udaljite, jer je to znak da vas ne želi u blizini.

Međutim, prema mnogim stručnjacima za kućne ljubimce, nekoliko drugih stvari je takođe povezano sa režanjem, kao što su strah, uzbuđenje, bol, pa čak i mučnina.

Foto: Shuterstock

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija