• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2024

21:00

Aleksandra je mislila da je spasila štene od sigurne smrti! Veterinar je otkrio šokantnu istinu! (VIDEO)

Shutterstock

Ljubimci

Aleksandra je mislila da je spasila štene od sigurne smrti! Veterinar je otkrio šokantnu istinu! (VIDEO)

Podeli vest

Nakon što je pronašla izgladnelo i povređeno štene u svom dvorištu, Aleksandra je saznala da se zapravo radi o kojotu, divljoj životinji. Iako su veterinarski saveti sugerisali da ga ne drži kao ljubimca, ona je odlučila da mu pruži šansu.

Meg Aleksandra je na internetu tražila savet nakon što je dobila neočekivane odgovore od veterinara o zbrinjavanju životinjice koju je pronašla u svom dvorištu.

Meg Aleksandra je postala poznata na društvenim mrežama zbog nesvakidašnjeg poteza koji je napravila. Dok je pripremala dvorište za predstojeći tornado, u jednom uglu bašte je otkrila bespomoćno štene. Izgledalo je kao da je napušteno i teško povređeno. Odmah ga je odnela u kuću kako bi mu pomogla. 

Spasila je napušteno "štene"

Štene je bilo izgladnelo i promrzlo, pa mu je Meg ponudila mleko, hranila ga špricom jer još nije moglo samostalno piti. Dok je čistila štene, otkrila je ozbiljne povrede i prisustvo larvi. Nakon što je štene nahranila i ugrijala, okupala ga je i primetila da je u stvari krem boje, a njegove rane zahtevaju ozbiljnu pažnju. Odvela ga je kod veterinara na dalju pomoć.

 

@meg.alexandra88 The universe gifted me a baby ✨coyote✨ #wildliferescue #babycoyote ♬ fix you - favsoundds

 

Međutim, ono što je veterinar rekao Meg Aleksandri zapanjilo je. Veterinar je objasnio da to nije štene, već kojot.

Zbog svoje prirode divlje životinje, kojotevo lečenje kod veterinara je zabranjeno, a držanje kao ljubimca nije preporučljivo. Veterinar je napomenuo da se kojoti retko odgajaju kao kućni ljubimci i da bi njihova divlja priroda kad-tad izašla na videlo. Meg, koja se već zaljubila u životinju, odlučila je da mu pruži šansu i sada se trudi da ga što bolje zbrine.

 

 

Na TikToku je podelila snimke spasavanja kojota, a reakcije njenih pratilaca bile su podeljene. Dok neki smatraju da je najbolje da se kojot vrati u divljinu i da mu se saniraju povrede, drugi se protive ideji da ga se zadrži kao kućnog ljubimca, naglašavajući da bi njegova divlja priroda mogla da uzrokuje probleme.

Komentari su se kretali od saveta da se kojot vrati u prirodu, preko upozorenja o potencijalnim opasnostima od divlje prirode, do sugestija da se potraži pomoć od organizacija koje se bave zaštitom kojota i njihovim skloništima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu
Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu

Za nešto manje od mesec dana Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, isteći će pritvor. Ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu. Ipak, kako saznaje Telegraf.rs, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nastoji da podigne optužnicu pre nego što osumnjičenima istekne šest meseci pritvora.

10.09.2024

15:52

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija