• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.08.2023

21:00

Tri boje svetlije! Prirodan način da promenite boju kose

pexels.com

Moda i lepota

Tri boje svetlije! Prirodan način da promenite boju kose

Podeli vest

Sok od limuna, čaj od kamilice ili malo cimeta uspešno menjaju tretmane s farbom.

Neke žene vole da menjaju boju kose u zavisnosti od godišnjeg doba. Zimi su tamnokose, leti biraju farbu pomoću koje su za nijansu ili dve svetlije. Umesto agresivnih tretmana, postoje prirodni načini da posvetlite kosu i da budete zadovoljne tokom letnje sezone. Neke od njih su žene davno isprobale.

Limun

Najpoznatiji narodni tretman posvetljivanja kose jeste onaj s limunovim sokom. Pomešajte sveže isceđeni limunov sok s toplom vodom u meri 1:1. Mešavinu nanesite na kosu, ostavite da deluje 10 do 15 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu. Sunce je vrlo važno zato što će pojačati delovanje limuna.

Foto: Shutterstock

Limun u službi lepote

Međutim, s ispiranjem kose s limunom treba biti oprezan zato što može da je oslabi i učini lomljivom, pa se preporučuje da ovaj tretman radite jednom nedeljno.

Cimet

Osim limuna, u posvetljivanju pomaže cimet. Dovoljno je tri kašičice cimeta pomešati s četiri kašičice regeneratora i umasirati u teme. Posle toga kosu treba zaštititi kapom za tuširanje ili običnom kesom i ostaviti da deluje četiri sata pre nego što isperete. Cimet kosu može da posvetli i do tri nijanse. Postupak možete ponoviti i nekoliko puta sve dok ne postignete željenu boju.

Foto: Shutterstock

Skuvajte jači čaj od kamilice i isperite kosu

Kamilica

Skuvajte jači čaj od kamilice i ostavite da se ohladi. Potom kosu isperite čajem, a onda nanesite i regenerator ili pakovanje za kosu koje se ne ispira, a u koje ste prethodno dodali nekoliko kašičica čaja. Pustite da se kosa osuši na suncu zato što, baš kao i kod limuna, sunce pojačava delovanje kamilice. Kosa će tako lakše posvetleti.

Med

On sadrži nizak nivo hidrogen-peroksida, koji posvetljuje kosu, pa možete da pomešate kašičicu meda s čašom vode i ostavite pola sata. Posle toga u mešavinu dodajte čašicu maslinovog ulja i nanesite na kosu pa zaštitite kesom. Ostavite da deluje sat vremena i isperite mlakom vodom. Med neće previše posvetliti kosu, pa možete da ga kombinujete s limunom ili cimetom.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija