• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.08.2023

16:00

Zavodljiv pogled ispod okvira! Savršena šminka za žene koje nose naočare

Shutterstock

Moda i lepota

Zavodljiv pogled ispod okvira! Savršena šminka za žene koje nose naočare

Podeli vest

Činjenica da nosite naočare za vid nikako ne znači da bi trebalo da zaboravite na šminku. Donosimo vam nekoliko saveta kako da zablistate u punom sjaju!

Razmišljajte o svojim očima kao o slici, umetničkom delu. Naočare su samo ram te slike. A da biste skrenuli pažnju na umetničko delo - morate koristiti odgovarajuće boje. Donosimo vam deset saveta kako da zablistate u punom sjaju!

1. Ključ je u ravnoteži

Ako ste ljubitelj velikih i upadljivih ramova, senka za oči treba da bude neutralna, a usne naglasite jarkim ružem.

2. Odgovarajuća maskara

Ako vaše trepavice često dodiruju stakla naočara i prljaju ih, jednostavno zamenite staru maskaru novom. Na primer, ako koristite onu sa suvom formulom, zamenite je vodootpornom.

3. Uvijte trepavice

Još jedan način da sprečite trepavice da se lepe za stakla jeste da ih uvijete. Osim toga, one će vizuelno biti duže.

Foto: Shutterstock

 Uvijene trepavice se manje lepe za stakla i deluju atraktivno

4. Uložite u kozmetiku

Naočare prvenstveno privlače pažnju na vaše oči, ali i sve nepravilnosti lica, crvenilo i tamne fleke mogu biti vidljivije ako nosite naočare. Pronađite odgovarajuću negu za svoj tip kože i negujte je.

5. Sredite obrve

Obrve moraju pratiti konture lica i veoma je važno da se ne izgube iza okvira naočara. Redovno ih čupajte, a nedostatke kamuflirajte olovkom.

6. Sklad boja

Ne, ne mislimo da ajlajner mora da se podudara s ramom. Razmišljajte o naočarima kao o neophodnom modnom detalju. Ako nosite crni ram, na raspolaganju imate sve nijanse ajlajnera od tamnoplave do tirkizne. Imate smeđi okvir? Upotpunite ga nijansama oniksa.

Foto: Shutterstock

Zlatno pravilo je da šminka ne sme da "izviruje" iz okvira

7. Naslage pudera

Ako na vašim naočarima često nalazite fleke od pudera, BB kreme ili senke za oči - niste jedine. Zato je najbolje da uvek uz sebe imate sunđer za nanošenje šminke, kojim ćete lako preći ispod očiju i preko nosa kako biste uklonili višak mejkapa.

8. Urednost

Kad šminku prilagođavate naočarima, zlatno pravilo je da ne sme da "izviruje". To znači da senke za oči ne bi trebalo da prelaze gornju liniju rama da ne biste izgledali neuredno.

9. Neutralne boje

Izbegavajte tamne nijanse. Ako naočare uvećavaju vaše oči, delovaće preozbiljno i dodatno ih naglasiti. S druge strane, ako naočare vizuelno smanjuju oči, tamna šminka dodatno će ih umanjiti. Izaberite neutralne senke, poput šampanjca ili bledoroze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija