• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.08.2023

13:00

Nije sve u filerima! Šest mejkap saveta za žene s tankim usnama

Freepik.com

Moda i lepota

Nije sve u filerima! Šest mejkap saveta za žene s tankim usnama

Podeli vest

Pravi izbor boje karmina, uz sjaj i vešto baratanje olovkom za usne učiniće ih punijim i senzualnijim...

Ako vam priroda nije podarila pune i senzualne usne, ne očajavajte. Ne morate se podvrgavati kozmetičkim tretmanima jer do zavodljivih usana možete doći i pomoću jednostavnih i ne tako invazivnih trikova.

1. Prvo piling

Nega je najvažnija, a to važi i za usne. Za lepši izgled usana odličan je piling, a jedan od najboljih je onaj s cimetom. Smesu za piling napravite tako što ćete pomešati kašičicu šećera, kašičicu cimeta i kašičicu kokosovog ulja. Dobijenu smesu nežno utrljajte na usne i nakon par minuta isperite toplom vodom. To će ukloniti suvu i ispucalu kožu, a vaše usne biće mekanije i glatke.

Foto: Shutterstock

Nega je najvažnija, a to važi i za usne

2. Koristite balzam za usne

Balzam je odlična stvar kada ste u žurbi ili kad ne želite da trošite vreme na šminkanje. Nanošenje balzama je vrlo jednostavno i efikasno jer čini da usne izgledaju lepše i punije. Balzami deluju po sličnom principu kao i piling s cimetom jer osvežavaju usne te im daju sočniji izgled.

3. Naglasite usne olovkom

Za one žene koje traže nešto više olovka za usne je pravo rešenje. Prvo treba da nanesete korektor u boji vaše kože, potom spoljašnju ivicu usana definišite olovkom za usne i na kraju stavite ruž u boji po izboru. Na taj način vaše usne izgledaće punije nego što jesu. Iako ovaj trik zahteva malo više vremena i preciznosti, rezultati će biti odlični.

4. Senčenje

Ovo je idealan potez za žene s tanjim usnama. Igra svetlosti i boja čini usne vizuelno punijim. Da biste to postigli, potrebne su vam dve nijanse ruža. Jedna tamnija za spoljašnji deo usana i svetlija za unutrašnju sredinu usana. Iako može da vam izgleda da je ovo previše komplikovano, jednom kada probate biće vam mnogo lakše.

Foto: Freepik.com

Senčanje je kao stvoreno za tanke usne

5. Recite NE tamnim bojama

Svetlo i izbor boja igraju presudnu ulogu u izgledu usana. Da li ste znali da usne možete povećati odgovarajućom nijansom ruža? Treba da izbegavate tamne i jarke boje ruževa koji će usne učiniti još tanjima nego što jesu. Ako želite da nosite crveni ruž, birajte samo svetlije nijanse crvene i klonite se tamnijih nijansi.

6. Recite DA sjajevima

Nosite "nude" ruževe ili prozirne sjajeve. Svetlo će se reflektovati i stvoriti privid punijih usana. Za one koji vole minimalizam kad je reč o mejkapu, savršen izbor je sjaj pomoću kojeg će usne izgledati sočno i senzualno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija