• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.09.2023

22:00

Izaberite frizuru u skladu s oblikom lica! Kome stoje lokne, a kome šiške?

Shutterstock

Moda i lepota

Izaberite frizuru u skladu s oblikom lica! Kome stoje lokne, a kome šiške?

Podeli vest

Nije frizer uvek kriv, ako posle šišanja i feniranja niste zadovoljni. Oblik lica je presudan za to.

Da li ste bar jednom otišli kod frizera i izrazili želju da imate frizuru baš kao što ima zvezda najnovijeg filmskog hita ili neka pevačica? Ako ste među njima, zapitajte se koliko ste bile zadovoljne novim izgledom. Ista frizura jednostavno ne stoji svima isto, a na to ne utiče samo kvalitet kose nego i njena boja, oblik lica, često i boja očiju i obrva. 

Okruglo lice ne voli lokne

Ako imate okruglo lice, onda treba da izaberete frizuru koja će upotpuniti vaš oblik lica, odnosno trebalo bi da se držite dalje od duge kose. Slatka bob frizura ili frizura koja je duža u prednjem delu mogla bi dobro da vam stoji. Takođe, izbegavajte mini-val i lokne, jer će to vaše lice učiniti još okruglijim. 

Foto: Shutterstock

Paž je stvoren za ovalno lice

Ovalnom licu odgovara paž

Ako imate ovalno lice, probajte frizuru srednje dužine ili paž. Takođe, sjajno ćete izgledati sa svetlom bojom kose. Šiške će upotpuniti oblik vašeg  lica, ali bi trebalo da budu proređene i lagane, a ne guste i teške.

Četvrtasto lice nije za šiške

Četvrtastom licu dobro stoji frizura sa srednjom dužinom kose. Pokušajte da izbegnete kratku kosu i kosu koja vam dolazi samo do brade. Možete da uradite i blago talasastu frizuru, ali nikako guste, teške kovrdže. Držite se i podalje od šiški, jer će vam one dati licu oblik kutije. 

Usko lice - češljajte se na stranu

U slučaju da je vaše lice usko i duguljasto, izbegavajte da ispravljate kosu i da pravite razdeljak na sredini. Opredelite se za stepenasto ošišanu kosu srednje dužine i razdeljak sa strane.

Foto: Freepik.com

Ljudima sa srcolikim licem odgovara i kratka kosa, i srednja, i duga i kovrdžava

Srcolikom licu sve jedno

Ako imate srcoliko lice, onda će vas obradovati to što će vam lepo stajati bilo koja frizura. Ljudima sa srcolikim licem odgovara i kratka kosa, i srednja, i duga i kovrdžava. 

Široko lice neka uokvire pramenovi

Onima sa širokim licem najbolje će stajati ravna kosa s razdeljkom na sredini. Vezivanje kose se ne preporučuje, a neka vam stepenasti pramenovi uokviruju lice.

Duga kosa izdužuje lice

Što je kosa ravnija, time lice deluje uže i mršavije. Duži slojevi koji nisu prilepljeni uz lice stvaraju utisak mršavosti. Duža kosa je najbolji način da izdužite lice. Posle pranja kosu treba pravilno obrisati jer se smanjuje broj neukroćenih dlačica koje strče, a skraćuje se i feniranje. Nemojte "gužvati" i trljati kosu. Time ćete oštetiti spoljni omotač dlake i sasušiti ga, pa će kosa leteti i izgledati neuredno. Kosu treba sušiti deo po deo. Veliki pramen kose stavite u peškir i pritisnite obe strane peškirom da upije što više vode.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija