• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

19.09.2023

23:20

Imate lomljivu kosu i iskrzale krajeve? Doktorka otkriva koji minerali vam nedostaju (VIDEO)

freepik.com

Zdravlje

Imate lomljivu kosu i iskrzale krajeve? Doktorka otkriva koji minerali vam nedostaju (VIDEO)

Podeli vest

Ukoliko primećujete da vam je kosa oslabljena i da se lako lomi, doktorka Dženin Bovring navodi da verovatno imate nedostatak cinka i bakra.

 

@j9naturally Hair Breaks Easily? You May Have This Nutrient Deficiency According to Dr. Janine, the presence of nutrient deficiency may be contributing to hair breakage. Specifically, telogen effluvium, or brittle hair, is commonly associated with insufficient levels of zinc and copper in the body. To address this issue, Dr. Janine suggests incorporating more zinc-rich foods into your diet, such as red meat, oysters, shrimp, or pumpkin seeds. Additionally, considering a supplement containing zinc bisglycinate alongside copper and an ionophore like quercetin may also be beneficial. Follow for more natural health tips. #zinc #hairtips #hairtok #nutrition #wellness ♬ original sound - doctorjanine Bowring, ND

 

Mnoge dame, kada počnu problemi sa kosom, bilo da se radi o lomljivosti ili rascvetalim krajevima, najčešće se prvo okreću menjanju proizvoda za negu

Međutim, iako će vam novi šampon ili maska za kosu možda pomoći da je donekle oporavite, rešenje se takođe verovatno nalazi i u vašoj ishrani. 

Doktorka Dženin Bovring, koja sa svojim pratiocima na društvenoj mreži TikTok deli najrazličitije savete, ističe da bi manjak cinka i bakra mogao biti razlog slabijeg kvaliteta vaše kose:

- Ukoliko vam se kosa lako lomi i imate iskrzale krajeve, moguće je da je u pitanju manjak cinka i bakra. Dakle treba da povećate unos ovih minerala, kroz crveno meso, ostrige, škampe, dagnje i leblebije. Svi sadrže dobru količinu cinka, kao i semenke konoplje, bundeve, bademi, jaja, crna čokolada takođe sadrže nešto cinka - navodi doktorka i dodaje da kada uzimate suplemente cinka, budete sigurni da takođe unesete i bakar.

Kako je ona to objasnila, pogledajte u snimku sa početka teksta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija