• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Story/Informer/D.S.

08.12.2023

18:17

"Putovanja su sastavni deo mog posla": Boris Obreški progovorio o svom bogatom iskustvu, frizer otkrio koji narodi najviše vode računa o kosi

ATAIMAGES

Moda i lepota

"Putovanja su sastavni deo mog posla": Boris Obreški progovorio o svom bogatom iskustvu, frizer otkrio koji narodi najviše vode računa o kosi

Podeli vest

Poznati beogradski frizer i edukator za bojenje kose otkriva da je nedavno postao „Creative color director Keune Adriatic region“ i globalni „Keune“ edukator

Prvo smo navikli da sportisti imaju transfere iz kluba u klub, potom TV lica s jedne na drugu televiziju, a Boris Obreški nam pokazuje da to može da se desi i frizerima.

Iz cenjene italijanske kompanije koja proizvodi preparate za kosu, prešao je u širom planete poznati „Keune“. S opravdanim ponosom je pričao da je sve počelo pozivom gospodina Firsta Matevža, komercijalnog direktora „Keune Adriatic“. Sledeći korak bio je slanje materijala, koji je predstavljao kako samog Borisa, tako i njegov rad, a ljude iz kompanije je posebno zaintrigiralo to što, osim engleskog i italijanskog, govori španski jezik i poznaje Južnu Ameriku. Ubrzo su Matevž i Boris zajedno otišli u Amsterdam, u sedište kompanije koja postoji već 101 godinu.

Foto: ATAIMAGES

 

- Imali smo sastanak sa fantastičnim Džordžom Keneom, koji je naslednik osnivača brenda. Budući da ima 93 godine, posao sve više vodi njegov sin, ali on i dalje svakog dana dolazi u kancelariju i upućen je u sva poslovna dešavanja - priča Boris.

Epilog sastanaka i dogovora je da će ubuduće Boris biti „Creative color director Keune Adriatic region“ i globalni „Keune“ edukator. 

Na pitanje kako se kod njega rodila ljubav prema Južnoj Americi koja je, očigledno, odigrala veliku ulogu, rekao je:

- To je specifičan deo sveta, pozitivan, gostoljubiv, ljudi su drugačiji od nas Evropljana, koji umemo da budemo hladniji. Kad odete čak i u nama najmanje poznate zemlje, kao što su Honduras, Nikaragva ili Ekvador, za koje ste mislili da nikada u njih nećete kročiti, naiđete na iskrenu dobrodošlicu. Tamošnji frizeri ne samo da vam zahvale što ste došli kod njih već se, budući da su vrlo religiozni, zahvale Bogu što vas je poslao da ih naučite da bolje rade i zarade. Fasciniralo me je to što se više od sto kolega, koji su bili prisutni na edukaciji koju sam držao, na kraju pomolilo za mene. Već dugo sam jednom godišnje u tom delu sveta, a poslednja edukacija bila je u Hondurasu, pre nešto više od pola godine. Prethodna je bila u oktobru 2022, u Meksiko Sitiju. Ostala mi je želja da odem i u Argentinu i Peru, ali nova firma će doneti i nove saradnje.

Budući da Boris Obreški godinama obilazi kontinente, upoznat je sa tim kolika je razlika u kvalitetu kose i pažnji koja joj se posvećuje.

Foto: ATAIMAGES

 

- Razlike su velike, ne samo u kvalitetu, već i u načinu razmišljanja i poimanju šta kome stoji. Zbog toga vam treba mnogo znanja i truda da se prilagodite svakom tržištu. U Aziji se najozbiljnije prilazi nezi kose. Izuzetan je napredak njihovih kozmetičkih kuća, koje su poslednjih godina među najprepoznatljivijim u svetu. Akcenat se stavlja na „pure“ fazon, a izbacuje se sve što se danas smatra štetnim sastojcima. Posle azijskog, veoma je bitno arapsko tržište. Tamo je nega kose na izuzetno visokom nivou. Žene se farbaju na najprirodniji mogući način, a kvalitet kose se održava najboljim tretmanima i najluksuznijim preparatima.

Boris je otkrio koju boju kose ove sezone treba da nose žene koje žele da budu u trendu.

- Odavno smo naučili da se trendovi vrte ukrug. „Pantone Color Institute“ najavljuje koje će boje biti u trendu sledeće godine, što predstavlja svojevrstan vodič za dizajnere. Za ovu godinu predviđena je boja korala, bakarni tonovi, nijanse lišća koje se suši. Tokom zime koža postaje svetlija, pa treba dodati živahnost, a leti možemo da idemo i na hladnije tonove, čak pastelne, poput lavande, što je odstupanje od uobičajenog, ali ne preterano.

U poslednje vreme, na portalima smo bezbroj puta naišli na naslov „Ove boje kose ili šminke vas čine mlađim“. Boris, koji je svoju poziciju u branši izgradio upravo kao kolorista, otkrio je da li bojenjem kose zaista možemo da se podmladimo.

Foto: ATAIMAGES

 

- Svetliji tonovi daju mlađi izgled, ali ne plav. Ako imate sede vlasi i želite da se ofarbate u plavo, onda to treba da bude prirodna nijansa ili tamnoplava. Hladniji tonovi stvaraju utisak umorne kože, a podočnjaci postaju vidljiviji. Nijedna izrazita plavuša ne deluje mlađe. Svežinu donose i međutonovi, kao i nijansirana kosa, ali bez preterivanja. Predlažem tonove meda, boje lešnika, zemljane nijanse. 

Na opasku da čovek, čitajući tekstove o aktuelnim frizurama, stekne utisak da je „bob“ bez konkurencije, Boris odgovara:

 

Bob je uvek interesantan jer svakome drugačije stoji, a imate i različitu dužinu frizure, do ramena, ispod ili iznad ramena, pa uz njega šiške... Kad se dobar kolorista poigra bojom kose, pa na tom bobu napravi na primer jednu od „pedeset nijansi bakarne“, onda zaista imate bezbroj verzija frizure koja nosi isto ime. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija